szerda, 2020. december 16. 10:43, Nézettség: 303

              FENYVES ERDŐK   Hívnak, várnak a zúgó fenyvesek S ölükben csengő ringó kis patak. Ottan vár rám hamis lány, szerelem, Csalfa szemek ott boldogítanak.   Éjszakánként, ha el – elbolyongok, Szabad mezőn csillagos ég alatt, Fenyvesek közt ezer színben látom A lombokat s a síró habokat.   Csókos bájjal ring a szomorú hold.

kedd, 2020. december 8. 10:58, Nézettség: 325

                 ELVESZETT A FÉNY.   Te voltál a lelkem drága csendje, Te voltál a fény az életemben. Kezed szelíden szívem emelte -, Termő ágak virultak a kertben.   Valahol csendes vizek partjainál Zenélő sziget volt az életem. Múzsák berkeinek árnyainál A boldogságról zengett énekem.   S egyszer Valahol vihar közelgett: Hegedű tört, kihalt a költemény.

szerda, 2020. november 18. 10:57, Nézettség: 302

              ŐSZ DOBÁN   Letépett levéllel szalad a szél, Az ősz fájón itt zokog Dobán. Az alkonyuló, hűvös ég alatt Élettelenül áll a vén platán.   Bolyongva, merengve, meg – megállva, A szívem mintha fájni kezdene, Szelíd galambként visszaszállva Drága emlékek jutnak eszembe.

kedd, 2020. november 17. 14:09, Nézettség: 284

                TEMPLOMI HÁRSAK PUSZTULÁSAKOR   Nem nyílnak már a templomi hársak, Lombjuk nem jár suttogva a szél. Nincs fészke az énekes madárnak, Késő őszben nem zokog a levél.   Ítélet jött – ki vannak terítve – És elbúcsúzik csendesen az ég. Jaj, nagyapám s a tiéd ültette A Hétvezérnek emlékére rég.

szerda, 2020. november 11. 16:53, Nézettség: 271

                TŰNŐDÉS   Hogy fáj nekem mikor a virágok Késő ősszel leejtik szirmukat. Szerte, mikor csak hervadást látok, Némán állnak mezőn a halk utak.   Úgy fáj a mezőknek hervadása, Mikor a dér a fűre rátapad. Gond és fájás szakad a kaszásra – A szél sárgult levelekkel szalad.   Úgy fáj, mikor őszi alkonyatban A Nap elvérzik az ég peremén.

kedd, 2020. november 3. 11:00, Nézettség: 299

                ELÉGIA   Szívembe beköszönt a november. Virágok fáznak kint a verandán. Bakonyországból bús hír érkezett, Borús, borongós őszi délután.   „Egy kiskertben leszakadt a rózsa… /: Érzem, szívemről hulló szirma száll :/ Bakonyba beköszönt a november: Az erdő halkan, fájón orgonál.

kedd, 2020. november 3. 10:01, Nézettség: 282

                NOVEMBERI REGGEL   A kertünkben lent már ősz didereg, Deres, fehér ott kint a messze rét. A kelő Nap hidegen megremeg, Nem érzem már a szívem melegét.   Távolabb borongva, szomorúan A hegyek mintha imádkoznának. Egy csodás kéz nyúlt le itt titokban, Levele meghalt ma minden ágnak.   Úgy szeretném most megállítani Egy halk pillanatra az egészet.

kedd, 2020. október 27. 11:36, Nézettség: 276

             SZÜLŐFALUMBAN.   Akáclombos kis falum de szeretlek, Jó borod van, a lányok olyan szépek. Faluvégről sürü erdők kéklenek: Bakony fái, gyöngyvirágos fenyvesek.   Akáclombos kis falumban barna lány, - Ne szeressem, kért, imádott jó anyám.

kedd, 2020. október 13. 10:43, Nézettség: 298

                SÍRDOGÁLÓ FALEVELEK   Sírdogálnak a levelek, Sírva – ríva fájón zúg az erdő. Kihűltek a madárszívek, Nincsen ének, halk, lágyan kesergő.   Múlik a Nyár – tűnő álmok A lelkünkbe fájón bele téptek. Ezer színű vadvirágok Hervadásán jajgatnak a rétek.

csütörtök, 2020. október 8. 09:32, Nézettség: 236

                ŐSZ A  ZIRCI LIGETBEN   A  hársak már  levelüket szórják, Az ősz szomorún, lopva  ide ért. Hősök kövén hervadtak a rózsák, Gerle  búgja bánatos  énekét.   Kínban égve  ülök itt a  padon E halk – csodás szeptemberi fényben. Visszazokog álmom, ifjúságom, Amit jaj, már elvesztettem régen.

348 bejegyzés | 10 / 35 oldal