vasárnap, 2020. augusztus 9. 10:46, Nézettség: 345

                MERENGÉS   A nyár szelíden szívembe szökött, Édes álomban ringanak a fák. Borong a hegy – fehér felhők között Ontja a  Nap forró fénysugarát.   Milyen szép itt minden, a  táj, a  kép. Régi csendek újra vissza térnek. Itt maradni, jaj, nagyon szeretnék, -S száll az idő, rohannak az évek.

szombat, 2020. augusztus 1. 12:19, Nézettség: 349

                VÉN FŰZ ALATT   Vén fűz alatt ülök nyári este, Meleg, illatos alattam a fű. Nézem, a Hold hogy roskad a hegyre – Elnémult már a tücsök – hegedű.   Távol kicsi falum mélyen alszik, Ezüst harmat lágyan a fűre lép. Felettem az ág susogva hajlik, Édes a csend… minden, minden de szép.   Fent az égről nagy meleg csillagok Úgy átölelik lágyan szívemet.

vasárnap, 2020. június 7. 11:18, Nézettség: 381

                ÁLMOMBAN LÁTTALAK.   Álmomban láttalak, Szép arcod megjelent. Hold fénylett mindenen És sírt az éji csend.   Merengő szemekkel Mosolyogtál reám. Virág zenélt… zenélt Suttogó orgonán.   Elmámorosodtam… A csókod égetett. Hold fénylett mindenen És sírt az éji csend.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály, 1959  

csütörtök, 2020. március 26. 12:00, Nézettség: 454

                A VÁNDORMADÁRHOZ.   Azt hittem, már nem térsz vissza hozzánk, Éneked, szíved máshol zengeted; Ahol égig nőnek a pálmafák, Susogóbbak talán a levelek…?   Meghoztad hozzánk énekes szíved. Erdő – völgy virul, úgy – e szép hazánk? Ezt az egész világon nem leled – Köszönt a bérc, az erdőkoronák.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály, 1955  

kedd, 2020. március 24. 11:20, Nézettség: 491

                CUHAVÖLGYI BOLYONGÁS   Apámmal bolyongtam itt először. Uzsok hőse most újra köszöntlek Cuhavölgyből – tudom hogy fáj hazád; Várak, hegysor, a bujdosó kövek…   Ott gyöngyvirág és amott rózsalomb Sziklasor, túl horpadozó hegyek; Kőkereszt áll a szikla tetején Alatta hullámok lépegetnek.

csütörtök, 2020. február 27. 18:04, Nézettség: 484

              TOVÁBBI ÚTRAVALÓNAK Dr. Matykó Árpád orvosnak és családjának szeretettel ajánlom.   Az úton, melyen elindultatok, Menjetek szépen, dicséretesen. Szép szavatokkal is gyógyítsatok, Békesség legyen a szívetekben. Szeressenek nagyok és kicsinyek, Hogy áldassék mindig a nevetek.   Tisztán menni nehéz lesz az úton, Lesznek majd vak és sötét folyosók.

szombat, 2020. február 15. 15:26, Nézettség: 348

                LEVÉL EGY DISSZIDENS BARÁTOMHOZ. VÁLASZ EGY IDEGENBŐL JÖTT LEVÉLRE   Megkaptam könnyel írt leveledet. Megkaptam – és sajnállak is téged. Vigasztalni nem tudod szívedet, A sors téged nagyon összetépett. Adta ajkadra akkor szép imát, Az új Isten épp akkor született. Törölve kínt, bút és régi hibát, Új Isten ült az új egek felett.

csütörtök, 2020. február 6. 08:48, Nézettség: 365

                LEGYEN A TE AKARATOD. Zsolt 72.3.16. v.   Békesség susogjon a hegyeken; Termő, virágzó béke – koronák. Igazságot zengjenek a halmok; Szomjúhozik, vágyik rá az ország.   Hazánkban boldog aratás legyen. Még a szikkadt hegyek tetején is Gyümölcstől roskadozzanak a fák, Mint Libánon hegyén karcsu pálmák.

szombat, 2020. február 1. 12:59, Nézettség: 383

              A GÉZAHÁZI PUSZTÁN   Eljöttem szerelmünk szent helyére, Erre vette szívem ma az útját. Rám borul a régi csend, a béke. Régóta vágytam a drága pusztát. A telehold régen itt vigyázott, Itt kaptam meg minden boldogságot.   Mondjátok el kósza tavaszi fák, Dalold virág, dalold ki őslevél, Ti hajoltatok édesen mi ránk, Ti suttogtatok forró szíveknél.

csütörtök, 2020. január 30. 10:41, Nézettség: 485

                LEVÉL ÉDESANYÁMNAK   Anyám, hozzád írom ma levelem, Anyám, ma csend dalol a szívemen. Ne sírj értem álmatlan éjszakán, Anyám, olyan szép az élet Dobán. Igaz amit elmondok ma neked: Nem beteg már, felgyógyult gyermeked. Anyám, fogadd szépen a levelet, Vigasztalni akarom szívedet.

348 bejegyzés | 11 / 35 oldal