kedd, 2020. január 28. 12:21, Nézettség: 355

             VOLT CSELÉDEK  MULATÓJA   Hej, cigányok, cigányok, Szóljon a muzsikátok! Ifjú szívünk lobogjon, Sarkunk táncra forduljon, Elmúlt már a rossz idő, Nincsen csendőr, intéző!   Nincsen, aki kopogjon, Ablakunkon hajnalon! Három éjjel mulatunk, Senkinek sem tartozunk, Tüzesebb lett a borunk, Szép lányokkal vigadunk.

kedd, 2020. január 7. 10:04, Nézettség: 413

                FA VAGYOK ÉN…   Fa vagyok én lombtalan őszi fa Melyre tavasz többé nem virula Tavasz se volt már újra itt a tél Szivem szerelmem jövél s elmenél   Boldog valék de hamar elmula Boldogságomnak tündér kapuja Ifju voltam szerelmem lobogott S öreg vagyok szép időm elszállott   Jöjj ifjuság szívemnek tavasza Ó jöjj vissza hadd lássalak újra Jöjj s...

péntek, 2020. január 3. 10:55, Nézettség: 354

                ÁLMODTAM   Édesanyám, álmodtam az éjjel. Azt álmodtam, hogy boldog vagyok! Hogy ölemben van az egész világ, A mennyország és a csillagok !… Fejtsd meg, anyám, fejtsd meg ezt az álmot, Bírom – e majd én a mennyországot?   Fiam, ki boldogságról álmodik, Hite elvész, elveszti Isten. Lát sok tündéri, fényes ragyogást S lába előtt tűnik el az Éden.

vasárnap, 2019. december 29. 11:21, Nézettség: 352

                ÉDESAPÁM, NAGY BÁLINT BAKONYSZENTKIRÁLYI PARASZTKÖLTŐ SZILVESZTERES VERSEIBŐL:   SZILVESZTER 1955.   A partnál szelíd hajó integet S merengve száll a habok felett. Mély vizeken túl vajjon várja – e Virágbaborult, mesés kis sziget.

kedd, 2019. december 24. 14:50, Nézettség: 365

                KARÁCSONYKOR   Ma jött el az idők teljessége, Szeretet, béke ül a szíveken. Pásztorok éneke ide hallik, Megváltó született Betlehemben. Induljunk el halk éji mezőkön, Napkeletnek kövessük csillagát, Boruljunk le a jászol – bölcsőnél És imádjuk ott az Isten Fiát.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály  

kedd, 2019. december 17. 12:20, Nézettség: 429

                FAVÁGÓK DALA   Erdőben élünk, favágók vagyunk, Susogó fák közt szépet álmodunk. Vadvirág nyíl, vagy ha tél havaz, Kedvünk virágos, kedvünk ugyanaz. Gyere közénk, várunk tárt karokkal, Miénk az élet – és a büszke dal.   Olyan szép itt a fejsze – kattogás! Rajtunk kívül nem érti senki más.

péntek, 2019. december 13. 10:59, Nézettség: 372

                ÉJJEL A  CSESZNEKI VÁR ALATT   Szép, csodás tűzszemekkel jött felém, Akác borongott, lágyan sírt a szél. Halk remegés érzett forró mellén, Susogni kezdett minden falevél.   Egy szál akácvirággal kezében, Ringó, szép testtel lépett tétován. Szívem kigyúlt, fellobbant a  vérem, Játszott az éj halk szellő – orgonán.

kedd, 2019. október 15. 10:45, Nézettség: 458

                OKTÓBERI ELÉGIA   Sirató, nagy őszi csendben állok, Az elmúlás itt zokog mellettem. Deresek a rétek, a virágok, Érzem, nemsokára el kell mennem.   Ide értem, hol a vágyak álmok Üres szakadéka tátong felém. Elfordultak a csillagvirágok, Messze tündökölnek más féltekén.

szerda, 2019. szeptember 4. 11:11, Nézettség: 446

                EGY KIS VÁLOGATÁS ÉDESAPÁM ŐSZI VERSEIBŐL   KÖZELEG AZ ŐSZ   Megérintette valami szívét, Búcsúzni kezd a távozó madár. Megremegnek a kerti virágok, Álmainkból is szökni kezd a nyár. Jön, jön majd egy égi Megbékélés, Gyógyulni kezd a seb szíveinken, S fájón megkondul a lélekharang, És elmúlik az Élet, Szerelem.

szerda, 2019. június 5. 21:27, Nézettség: 837

             SÍRNAK A RÉGI PORTÁK   Sírnak a régi paraszti porták, A pajtákat, szekereket bontják. Nem nyerít szép táltos az udvaron, Nincs, ki örüljön szép magyar dalon. Itt minden kő csak keseregni tud, Merre visz az élet, merre az út…?   A föld hideg, a szívét elvonta, Nem ébred többé paraszti csókra.

348 bejegyzés | 12 / 35 oldal