2014 -

hétfő, 2014. augusztus 25. 14:34, Nézettség: 890

              KEDVES BARÁTAIM! Áldott emlékű Parasztköltő Édesapámnak nem volt íróasztala, de a nemlétező fiókban sokáig lapulni kellett ennek a versének, amit Sztálin halála után 10 nappal írt. Hogy mit kockáztatott volna ha ez napvilágra kerül a Rákosi rendszerben, elolvasás után meg fogjátok érteni.

péntek, 2014. augusztus 22. 18:07, Nézettség: 818

              KEDVES BARÁTAIM! Áldott emlékű Édesapám az alábbi verset írta nekem egykor, mikor a katonai esküt tettük le Pápán. Fogadjátok Szeretettel: Bálint   FIAMNAK A KATONAESKÜHÖZ   Öröm látni édes fiam téged, Válladon a fegyverviselésed. Szeretnélek átölelni mostan Amint büszkén menetelsz a sorban.

szerda, 2014. augusztus 20. 14:31, Nézettség: 838

            KEDVES BARÁTAIM! Áldott emlékű Édesapám ezt a szép versét még akkor írta, amikor hivatalosan Alkotmány és Új kenyér ünnepe volt Augusztus 20, de azt hiszem az aktualitását ma sem veszítette el-:)))   A KENYÉR ÜNNEPÉN   Köszöntöm most ezt a drága földet, Dallal köszöntöm ezt a szép napot. A szántó – vetőt, a dolgos kezet, Áldást, amit a Természet adott.

hétfő, 2014. augusztus 4. 07:47, Nézettség: 951

              RÉGI ZSOLTÁR     Fehér csonttáblájú régi zsoltár, Édesanyám féltett drága kincse, Messiást – váró drága időkből – Könnyes szemmel forgatom kezembe. Édesanyám, már pihensz boldogan, Szelíd dombtetőn a sírhalomban.   Régen, mikor kézen fogva vittél, A zsoltárt kicsi kezembe fogva Mentünk –mikor oly szépen megkondult A kálvinista templom harangja.

4 bejegyzés | 1 / 1 oldal