2016 -

csütörtök, 2016. október 20. 15:35, Nézettség: 808

              ITT VAN AZ ŐSZ.   EGY CSOKORRA - VALÓ ÉDESAPÁM NAGY BÁLINT ŐSZI VERSEIBŐL     ITT VAN AZ ŐSZ   Itt van az Ősz, fájón hull a tájra, Elveszett fénye a napsugárnak. Réti boglyán varjak károgása – Levelei hullanak a fáknak. Csodás, szép Ősz merengve vártalak.

kedd, 2016. október 18. 08:54, Nézettség: 591

              HATÁRKŐNÉL   Túl az erdőn fuldokló ködökben Egy falunak sötét tornya látszik. Ballag a nyáj bús kolompolással Hol a nyárfák egymást átölelik.   Ködökbe vész a vár, a hegyvidék Elhallgatott a bús kolompú nyáj. Megállok itt, kicsordul a könnyem Köszönt a szép, áldott magyar határ.   Hej, mennyi szép orgonát hagytam itt Mennyi álom maradt el mögöttem.

kedd, 2016. október 4. 09:08, Nézettség: 686

                Kedves Barátaim! Édesapámnak ez a verse úgy tudom, még sehol nem jelent meg. Fogadjátok Szeretettel-:))) Bálint   SÍRHATSZ SZÉKELY ANYÁM Szeretettel ajánlom Dr. Sárosdi Zoltán marosvásárhelyi orvos zászlósnak   /Széttiporva a szívnek lángja ott, Mindenki zokog, Erdély már halott.

kedd, 2016. október 4. 08:16, Nézettség: 847

                Drága Édesapám nagyon régen írta ezt a versét, de ma is el lehet rajta gondolkodni, azt hiszem...   HUNNIA HELYÉN   Mit látok ős nagy Hunnia helyén Vagy csak gyásztól kápráznak szemeim. Nem a magyar nép lakja e földet, Rongyos gárda, nem az én vérem.

vasárnap, 2016. október 2. 12:58, Nézettség: 800

                ALKONYATI SÉTA A BAKONYBAN   Bakonyerdő fái alatt Halkan, csendben járdogálok. Köröttem vadvirágok, Fejem felett csalogányok Zengenek szép imádságot. Valahol tán nem is messze Furulyaszó cseng a csendbe. Pásztor – legény fújja, fújja, Fája szíve, nagy a búja.

szombat, 2016. október 1. 10:36, Nézettség: 708

                Áldott Emlékű Parasztköltő Édesapám ma is aktuális gyönyörű verse... AKIK ELMENTEK Hozzátok szólok árva magyarok, Kiknek számára itt már nincsen hely. Akik feledni sohase tudtok, Itthon jártok mindig képzelettel. Kik a határnál sírva mentetek, Hogy itt kell hagyni e drága hazát… Kiknek idegen kezek festettek, Véres ujjal bujdosást, vagy halált.

6 bejegyzés | 1 / 1 oldal