2016 -

szerda, 2016. november 30. 07:06, Nézettség: 780

              NOVEMBER VÉGÉN   Lent még a réten szelíd nyáj legel S a hegy oldalán már hó fehérlik. Nincs a napnak már ereje, fénye, Hidegen a zord tél közeledik.   Szeretnék most menni, menni, menni, Melegebbre, messze déli tájra. Szívek, hol örök nyárban dobognak, Örök a virágok susogása.   -Nem hagyhatom mégse ezt a tájat. Szárnyam lehull, ide köt valami.

kedd, 2016. november 29. 07:12, Nézettség: 744

                Édesapám ezt a verset a Dudari Testvér Református Gyülekezet tagjainak írta 59 évvel ezelőtt. Fogadjátok Szeretettel-:))) A DUDARI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETHEZ Nagy ünnepet ülni jöttünk ide – Istent kiált e szent gyülekezet. Kálvinista lelkek húrja zendül, Ezer ajk zeng ma hála – éneket.

hétfő, 2016. november 28. 08:03, Nézettség: 646

                UTOLSÓ TALÁLKOZÁS ( Olga kozáklány szerelme) amikor  a  háborúban nem dörögnek az ágyúk.   Valentin, nézz fel az orosz égre, Millió csillag tündökölve ég, Olga szeret… csókold meg a számat - Szívem tiéd – s tiéd az orosz ég. Hallod - hogy zokog távol egy bús gitár… Csókolj, ki tudja, holnap élsz – e már.

vasárnap, 2016. november 27. 08:45, Nézettség: 770

              RÉGI ADVENT ESTÉK   Régi Advent –esték jutnak most eszembe, Kicsi paraszt –házunk álmodott a csendbe: Leborultunk halkan Krisztusváró arccal, Néztük egymás arcát szelíd alázattal. Szent éneket mondtunk – Öreganyám kezdte, Istenem, de szép volt minden áldott este. Édesanyám akkor lámpát nem is gyújtott, Kitárt ajtajával kályha világított.

szerda, 2016. november 23. 13:37, Nézettség: 739

              BÚCSÚZÁS   Zokogó szívemmel elindulok, Megyek, sorsom bús kezek megírták. Bár tudom, hogy ott zord lesz szép egem, Eltemetnek zúgó, vad áriák – És reszkettetnek majd a nagy szelek, Tépett húrral sikongó kín leszek…   Itt hagyom búsan, talán örökre Kis házunkat, hol hűség volt minden. Hol álmodni kezdtem – a kis falut, Ősök sírját kint a temetőben.

vasárnap, 2016. november 6. 12:57, Nézettség: 771

                NÉPNEVELŐK ERESZKEDTEK UTÁNUNK Epizódok Nagy Bálint Bakonyszentkirályi parasztköltő  „Hol van már a paraszt” - című életrajzi kötetéből        A fő harc már lezajlott, olyan erősen hatalmon volt már a Rákosi és bandája, hogy ott már ugrálni nem lehetett. Minden vasárnap meglesték a népet, a református és a katolikus templom előtt is.

vasárnap, 2016. november 6. 11:10, Nézettség: 655

              A HAJMÁSI TÓNÁL   Partján regényes, ősi büszke fák, Égbeszakadt, tépett lombkoronák. Túl a hegynél, mint álmodó leány Lehunyt a hold; csend ül birodalmán Imára gyúl, lobog lázas szemem: De szép a te világod Istenem.   Megejti szívem halk halászkunyhó S lányka; arca mosolyra lobbanó. Nézek a messzenyúló tó felett; Nézem a csendes, tiszta, szép eget.

7 bejegyzés | 1 / 1 oldal