2017 -

csütörtök, 2017. november 23. 14:48, Nézettség: 600

            FELÉM JÖTT AZ ISTEN   Szép, őszi csendben felém jött az Isten, Lelkem kapuján halkan beköszönt -És átlebegett felettem szelíden, Bágyadt fényű, reszkető fák között.   Utána nyúltam nagy kínok kínjával: Uram, én ma mindent újra kezdek… -És átöleltek zokogó hullással, Megölt, őszi, szomorú levelek.   -S nem láttam többé soha drága Színét.

vasárnap, 2017. november 19. 12:01, Nézettség: 519

                ÁRPÁD BARÁTOMHOZ.   Árpád, te vig arcu öreg legény, Egy a jóbarátok közül, Engedd, hogy elbeszélgessek veled; Rátok nézek, a lelkem úgy örül.   Szálljunk vissza a régi időkre, Emlékezzünk, akik még meg vagyunk. Sokszor hallotta esti nótánkat Orgonavirágos kicsi falunk.   Kiszáradtak már a vén akácok Miknek gyökerein ülni szoktunk.

hétfő, 2017. november 13. 10:03, Nézettség: 642

            Kedves Barátaim! A Magyar Nyelv Napja alkalmából fogadjátok Szeretettel Édesapám szép versét, amelyet egykor a TIT Váci Mihály Veszprémi Irodalmi Színpad tagjaihoz írt-:))) Szeretettel: Bálint A VESZPRÉMI VÁCI MIHÁLY IRODALMI SZÍNPAD MŰVÉSZEINEK Üzenem Néktek parasztmezőkről, Hol a szellő még tisztán fújdogál, Hol még tisztán, lágyan cseng a patak S a Term...

vasárnap, 2017. november 12. 09:43, Nézettség: 531

             NYÍRFAHÁNCS   Nyírfaháncs: orosz földön faragtam. Ütegünk védte Uriv erdejét- Késem hegyét a vérbe mártottam, Reá véstem a doni szenvedést.   Ott feküsznek a halott tüzérek… Tizenhat éve már – fakó a kép- Menekülő nép… a falvak égnek… Véres mezőn szétlőtt ágyúkerék.   -Leteszem halkan a nyírfaháncsot, Nem éneklek háborúról, vérről.

szerda, 2017. november 8. 17:49, Nézettség: 512

              ŐSZI ESTE.   Szomoru – csendű őszi este Ráült halkan a kerti fákra. Hegyek mögül kél a telehold, Szelíden néz a dáliákra,   Miknek szirma fájón hulldogál. Reggelre mind földön hevernek, Dérütötte őszi zenében, Élettelen, hervadt levelek.   Megállok némán és szótalan. Szívemről emlékek hullanak.

csütörtök, 2017. november 2. 15:27, Nézettség: 483

                Kedves Barátaim! Jól nézzétek meg, Édesapám mikor írta ezt a versét és gondolkozzatok el ezzel kapcsolatban a jelen viszonyain is.   LETESZEM LANTOMAT   Leteszem lantomat, Ne sírja el többé hogy itt mi van, Hogy Magyarországon Csak szenved a nép és boldogtalan. Magyar a magyarral Farkasszemet néz a hatalomban.

6 bejegyzés | 1 / 1 oldal