csütörtök, 2018. január 11. 11:24, Nézettség: 212

              „INTEGETTEK NEKÜNK. AZ ELLENSÉGNEK” Szép emlékek is voltak Oroszországban a II. Világháború háború idejéből Részletek Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltő „Hol van már a paraszt” – című életrajzi könyvéből        Volt egy érdekes esetünk, ami háborúban szinte nem is hihető. A Donnál elromlott egy csomó löveg, ágyú.

kedd, 2017. december 26. 12:16, Nézettség: 200

              BAKONYSZENTKIRÁLYI KARÁCSONY 1944 – BEN   Kilencszáznegyvennégy Karácsony hajnala – Szomorúság, bánat ült a kisfalunkra. Közeledik a front, itt zúg véres szele, Bomba csapódott a templom közelébe. Mintha gyászlobogó lenne minden házon, Milyen lesz az ünnep, milyen a Karácsony…? Nincsen harangozó, kúrátor se dékán, Mindenki ott küzd a véres Hadakútján.

csütörtök, 2017. november 23. 14:48, Nézettség: 172

            FELÉM JÖTT AZ ISTEN   Szép, őszi csendben felém jött az Isten, Lelkem kapuján halkan beköszönt -És átlebegett felettem szelíden, Bágyadt fényű, reszkető fák között.   Utána nyúltam nagy kínok kínjával: Uram, én ma mindent újra kezdek… -És átöleltek zokogó hullással, Megölt, őszi, szomorú levelek.   -S nem láttam többé soha drága Színét.

vasárnap, 2017. november 19. 12:01, Nézettség: 181

                ÁRPÁD BARÁTOMHOZ.   Árpád, te vig arcu öreg legény, Egy a jóbarátok közül, Engedd, hogy elbeszélgessek veled; Rátok nézek, a lelkem úgy örül.   Szálljunk vissza a régi időkre, Emlékezzünk, akik még meg vagyunk. Sokszor hallotta esti nótánkat Orgonavirágos kicsi falunk.   Kiszáradtak már a vén akácok Miknek gyökerein ülni szoktunk.

hétfő, 2017. november 13. 10:03, Nézettség: 200

            Kedves Barátaim! A Magyar Nyelv Napja alkalmából fogadjátok Szeretettel Édesapám szép versét, amelyet egykor a TIT Váci Mihály Veszprémi Irodalmi Színpad tagjaihoz írt-:))) Szeretettel: Bálint A VESZPRÉMI VÁCI MIHÁLY IRODALMI SZÍNPAD MŰVÉSZEINEK Üzenem Néktek parasztmezőkről, Hol a szellő még tisztán fújdogál, Hol még tisztán, lágyan cseng a patak S a Term...

vasárnap, 2017. november 12. 09:43, Nézettség: 172

             NYÍRFAHÁNCS   Nyírfaháncs: orosz földön faragtam. Ütegünk védte Uriv erdejét- Késem hegyét a vérbe mártottam, Reá véstem a doni szenvedést.   Ott feküsznek a halott tüzérek… Tizenhat éve már – fakó a kép- Menekülő nép… a falvak égnek… Véres mezőn szétlőtt ágyúkerék.   -Leteszem halkan a nyírfaháncsot, Nem éneklek háborúról, vérről.

szerda, 2017. november 8. 17:49, Nézettség: 172

              ŐSZI ESTE.   Szomoru – csendű őszi este Ráült halkan a kerti fákra. Hegyek mögül kél a telehold, Szelíden néz a dáliákra,   Miknek szirma fájón hulldogál. Reggelre mind földön hevernek, Dérütötte őszi zenében, Élettelen, hervadt levelek.   Megállok némán és szótalan. Szívemről emlékek hullanak.

csütörtök, 2017. november 2. 15:27, Nézettség: 145

                Kedves Barátaim! Jól nézzétek meg, Édesapám mikor írta ezt a versét és gondolkozzatok el ezzel kapcsolatban a jelen viszonyain is.   LETESZEM LANTOMAT   Leteszem lantomat, Ne sírja el többé hogy itt mi van, Hogy Magyarországon Csak szenved a nép és boldogtalan. Magyar a magyarral Farkasszemet néz a hatalomban.

hétfő, 2017. október 30. 09:35, Nézettség: 190

              A Székely Autonómia kapcsán egy nem éppen mai verse Édesapámnak:   ÖRTÜZEK GYULNAK.

vasárnap, 2017. október 29. 11:36, Nézettség: 157

              HERVADOZÓ ŐSZI ERDŐN.   A völgy még néha csendesen dalol. Az álmok szála titkon rebbenő. A természet halálkolompjain, fülembe zúg a lomha vén Idő.   A fákra nézek némán, szenvedőn. Nehéz ősz álom ül a hegyekre. Szivem fájón, lázasan dobogva, belesír a lángsugáru őszbe.

231 bejegyzés | 5 / 24 oldal