szerda, 2022. január 5. 10:30, Nézettség: 193

                EGY TÉVELYGŐHÖZ   Te, aki hitedet megtagadtad, Vakon rohantál múló semmiért – Eldobtad az Anyaszentegyházat, Megadta – e az új hit mit ígért?   Nem találtad meg a boldogságod, Bárhogy akarod, messze a kereszt. A lelked egy megzavart óceán, Nem tudod, hogy Istened hol keresd.   Visszahoz a betlehemi csillag, De nézd, feléd már hidegen ragyog.

vasárnap, 2022. január 2. 11:04, Nézettség: 207

              EGY RÉGI PUSZTÁN   Vadon jár a szél, a fákat fújja, Nekem mégis, de szép ez a puszta! Mintha…mintha újra ifjú lennék – Jaj, lelkembe zokog minden emlék! Virág nyílott egykor, rég szívemen S itt tépte le az első szerelem.   Hányszor jöttem, - alkony ült a pusztán, Édesen szóltál, mintha hallanám.

szerda, 2021. december 29. 12:44, Nézettség: 208

              BAKONYI TÉL   Havas zord hegytetők ölén borong a Nap, Nem zeng most csalogány a téli ég alatt. Búvó helyén van az erdő minden vadja, Elvétve egy – egy őz csendet tör a hóba. A téli erdőket most ember nem járja   Oly gyönyörű itt a Természet világa. Nagy hóvirágos fák mintha nászt ülnének – Oly magasra nőttek – s zordan felségesek.

szerda, 2021. december 15. 11:37, Nézettség: 223

                A BAKONY   Hív a Bakony hegyes – völgyes tája, Érzelmeim álmodó hazája. Hazatérek esti alkonyatkor Vadregényes virágos falumba. Örülök és áldom a teremtőt, Hogy itt ringott bölcsőm a Bakonyba.   Áhítva várok csendes ünnepet, Elbolyongom a várt s a hegyeket. Vadvirágos zöld lombos erdőkön Mélyen dőlök természet ölébe.

vasárnap, 2021. november 7. 15:47, Nézettség: 232

                VESZPRÉM   Kérni mentem illő alázattal, Szívemben nagy, forró lobogással. -S fagyos jégcsap dermedt a szívekre falaid akkor nem fogadtak be. Nem nyílt kapu és üdv se szállt felém, Mégis, dalolva tovább mentem én. Pedig szép vagy, szép selyem a ruhád, Van hegy – völgyed, várad, romantikád.

kedd, 2021. november 2. 10:48, Nézettség: 202

                ÉNEK ELESETT VÁRAKRÓL 1959 – BEN.   A várak elestek, Új janicsárok tombolnak. Nagy hasú új basák, Átkos pogány kezek Testét halott magyaroknak Nagy halomra hányják.   Ifjú szüzek sírnak: Korán letépett virágok. -S szállnak a lófarkak. Amerre vágtatnak, Rothadt szívű janicsárok, Udvarok kihaltak.   Ledöntve van minden.

vasárnap, 2021. október 31. 12:01, Nézettség: 230

             A REFORMÁCIÓ NÉGYSZÁZÉVES JUBILEUMÁRA   Öröm zendüljön ma a szívekbe, Táruljon ki forrón itt minden kar, Zsoltárt zengjen ma nagy Istenének Aki kálvinista itt – és magyar. Hitünk lángja négyszáz éve gyúlt ki És átzúgott a bús magyar hazán. Szétzúzta a lelkek rabláncait, Új fény jelent az ég boltozatán.

szombat, 2021. október 30. 15:14, Nézettség: 203

                ŐSZ A TEMPLOMI HÁRSAKNÁL   Már hullanak a templomi hársak, Az utca kövén őszi szél sikolt. Jaj, vége szakadt a nyári násznak – Valaki a szívemből szakított.   A Hold fényét zord felhő tépi szét. Egy csillag néz az égen reszketőn, Majd tűzbe vonja lobogó ívét És valahol leszáll a hegytetőn.

kedd, 2021. október 19. 11:19, Nézettség: 193

                DUNÁNTÚLI KÉK ÉG ALATT   Dunántúli kék ég alatt Lágy dombok ölében Fenyőszagú kis bölcsőmben Itt ringattak régen.   Akár merre kóboroltam A széles világban, Édes ízű álmaimmal Mindig visszavágytam.   Majd ha a Teremtőhöz Haza száll a lelkem Fenyőszagú dombok alá Temessetek engem.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály  

vasárnap, 2021. október 10. 18:10, Nézettség: 197

                TISZTA LEGYEN A DAL   Örökségül hagyom, ne felejtsétek, Tiszta legyen a dal – és az ének. Az élet úgy szép, ha szép a beszéd, Ha lágy vízen álmodik a kerék. És mondhatjuk, megérkeztünk – talán – Akkor lesz majd édes gyümölcs a fán, Ha majd újra ereszt szép gyökeret Minden ember szívén a szeretet.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály  

348 bejegyzés | 5 / 35 oldal