szerda, 2014. szeptember 10. 15:42, Nézettség: 574

           BÁNATOS A VÁMPÍROCSKA… Vám Piroskát csúfolják az Iskolában   Bánatos a vámpírocska, A kicsike Vám Piroska. Nem volt neki hegyes foga, Piros vért sosem szomjazta.   Bánatában sírva fakadt, Elfolyatta csepp sem maradt.

vasárnap, 2014. szeptember 7. 12:52, Nézettség: 632

              OLVASSUNK NAGYAPA…   Olvassunk Nagyapa, valami szépet, Királykisasszonyos Tündérmeséket, Ahol nincsenek olyan Boszorkányok, Amelyek ijesztgetik a Világot.   Olvassunk Nagyapa, mert azt szeretem, Amikor Te is megint itt vagy velem. Ülünk a lócán és fogod a könyvet, Közösen olvassuk a szép meséket.

szombat, 2014. szeptember 6. 12:22, Nézettség: 710

              MACI PAJTÁS KUPOROG…   Maci pajtás kuporog egy szikla tetején, Hogyan megyek ki a partra, a víz tetején? Dünnyög ott magában halkan: Úszni nem tudok, De ki segít majd, vagy Örökre itt maradok?   Folydogál a patak vize, Maci kuporog, Gyomrocskája meg egyre hangosabban korog.

hétfő, 2014. szeptember 1. 15:02, Nézettség: 750

              MAJOM DAL   Ellógtunk az Iskolából gyerekek, gyerekek, Lógunk egyet most a fákon, nézzetek, nézzetek! Sej haj, Iskola, mellémentünk, nem oda! Sej haj, Iskola, mellémentünk nem oda!   Majomkodunk fent a fákon gyerekek, gyerekek, Ugrándozunk, hívogatunk, jöjjetek, jöjjetek! Sej haj, mulatunk, nem pediglen számolunk! Sej haj, mulatunk, nem pediglen sz...

szombat, 2014. augusztus 23. 12:05, Nézettség: 572

            BÉKA VAGYOK, LOVAGOLNÉK…   Béka vagyok, lovagolnék, brekeke, Kis paripám, szarvasbogár, jer, ide, Ha már ilyen nagyra nőttél, gyí, paci, Mutassuk meg, hogy mi vagyunk valaki. Vágtassunk és énekeljünk, brekeke, Legyen ez egy új barátság kezdete.   Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2014. 08. 23. Szombat délelőtt 11: 10  

péntek, 2014. augusztus 15. 12:43, Nézettség: 645

             MIKOR A TEHENEK LEGELTEK… Gyermekkorom emlékei       A Bakony egy kis falucskájában születtem egy református család második gyermekeként. A szüleim pár hold földön gazdálkodó parasztok voltak, amit később a TSZ szervezéskor be kellett adni a közösbe.

péntek, 2014. augusztus 8. 12:34, Nézettség: 698

            TUDOR VAGYOK ISMÉT… Csak egy Törp hangos gondolkodása III.   Tudor vagyok ismét jöttem, Sok esztendő van mögöttem. Bölcsességem talán kevés, De nem csak a jövésmenés Volt életem fontossága, Mert Tudásnak a tárháza   Mindig nyitva állt előttem, Iskolákba hazajöttem, Könyvtárak is sorra nyíltak, Ismeretim kitágultak.

vasárnap, 2014. augusztus 3. 14:34, Nézettség: 589

             SZERELMES MÓKUSKÁM…   Szerelmes Mókuskám, Szépséges Kis Babám, Kezemben Virággal, Nézzél Most Énreám! Erdőnek Gyöngyszeme, Oly Nagyon Szeretlek, Ha Most Meg Engeded, Magamhoz Ölellek. Érezni Szeretném Szíved Dobbanását, Hallani Hangodnak Selymes Suttogását.   Csókolni Szeretném Mézédes Ajkadat, Szerelmes Mókuskám, Ne Várass Túl Sokat.

péntek, 2014. augusztus 1. 08:59, Nézettség: 805

              GONDTALAN GYERMEKÉVEK…           Csend van, áldott drága csend. Az erdő látszólagos csendje átölelve fogva tart, miközben halkan lépegetek a fák között. A madarak csiripelése, az erdei rovarok, apró kis állatkák zajongása az én fülemnek felér egy külvilágtól elzárt szoba csendjével. Elmerengve, álmodozva ballagok és emlékezem.

hétfő, 2014. július 7. 13:20, Nézettség: 487

            TUDOR VAGYOK MEGINT… Csak egy Törp hangos gondolkodása II.   Tudor vagyok Pajtikáim, Ismeretlen Cimboráim. Törpe vagyok, nem szégyellem, Törpeségem az én kincsem, Mert ha óriási lennék, Érdektelenné is válnék.

92 bejegyzés | 6 / 10 oldal