vasárnap, 2014. augusztus 3. 14:34, Nézettség: 640

             SZERELMES MÓKUSKÁM…   Szerelmes Mókuskám, Szépséges Kis Babám, Kezemben Virággal, Nézzél Most Énreám! Erdőnek Gyöngyszeme, Oly Nagyon Szeretlek, Ha Most Meg Engeded, Magamhoz Ölellek. Érezni Szeretném Szíved Dobbanását, Hallani Hangodnak Selymes Suttogását.   Csókolni Szeretném Mézédes Ajkadat, Szerelmes Mókuskám, Ne Várass Túl Sokat.

péntek, 2014. augusztus 1. 08:59, Nézettség: 850

              GONDTALAN GYERMEKÉVEK…           Csend van, áldott drága csend. Az erdő látszólagos csendje átölelve fogva tart, miközben halkan lépegetek a fák között. A madarak csiripelése, az erdei rovarok, apró kis állatkák zajongása az én fülemnek felér egy külvilágtól elzárt szoba csendjével. Elmerengve, álmodozva ballagok és emlékezem.

hétfő, 2014. július 7. 13:20, Nézettség: 521

            TUDOR VAGYOK MEGINT… Csak egy Törp hangos gondolkodása II.   Tudor vagyok Pajtikáim, Ismeretlen Cimboráim. Törpe vagyok, nem szégyellem, Törpeségem az én kincsem, Mert ha óriási lennék, Érdektelenné is válnék.

szerda, 2014. július 2. 19:13, Nézettség: 558

            ÖT MÓKUS ÜL KONDÉR KÖRÜL…   Öt mókus ül kondér körül éhesen, Veszekednek, marakodnak mérgesen: „Az a finom, amelyik előtted van!” Szól a másik szelíden és halkabban: „Testvéreim jut belőle, csend legyen, Együnk szépen Békességben, úgy legyen.”   Öt mókus ők testvérek, de hiába, Mancsaikkal turkálnak a kajába.

kedd, 2014. június 10. 08:01, Nézettség: 704

            TUDOR VAGYOK… Csak egy Törp hangos gondolkodása   Tudor vagyok kis gyermekek, Hét törpétől ne féljetek. Igaz, hogy én csak egy vagyok, Néha egy kicsit dolgozok, De a munka nehéz eset, Belőle csak egy keveset.

kedd, 2014. május 6. 07:09, Nézettség: 975

         KENYÉRBARLANG KIS LAKÓJA… Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kenyérbarlang   „Ni csak, itt egy kenyérbarlang, bebújok és szunyálok, Ott bent aztán mindenkinek jóéjszakát kívánok.” Szólt a kicsi játékkutya és óvatos léptekkel, Bepréselte magát oda iszonyatos erővel.

szerda, 2014. április 16. 08:10, Nézettség: 612

             JÁTSZÓTÉREN NAGY A RICSAJ… Játszótéri emlék napjainkból   Játszótéren nagy a ricsaj, hancúrozó gyerekek, „Hová tűntél Zsuzska, Jancsi, Vajon hol keresselek?” Homokozók és a csúszdák, mindenféle szerkezet, Labdázni és kacarászva mérleghintázni lehet.

kedd, 2014. április 8. 10:01, Nézettség: 758

              RAVASZ MÓKUS A „FÜRKÉSZ ÖSVÉNYEN.”         Láttam már jó néhány mókust az életem során, de hogy még ravasz is legyen valamelyik, erre nem gondoltam soha. Általában a rókákat szokták ilyen jelzővel illetni, úgy tudom.

kedd, 2014. április 8. 10:03
A fényképen nem a történetben szereplő mókus látható-:)))
vasárnap, 2014. április 6. 07:49, Nézettség: 739

                                                        SZŐLŐHEGYEN       Apai Nagyapámra emlékezve        Szülőfalum Bakonyszentkirály a Bakonyban, Veszprém Megyében kb. félúton van Győr és Veszprém között. Lakossága ezer fő körül mozog már hosszú évtizedek óta. A település majdnem teljesen körül van véve hegyekkel, amelyekre régen szőlőket ültettek.

vasárnap, 2014. március 30. 08:45, Nézettség: 698

             MÓKUCI, MÓKUCI…   Mókuci - Mókuci, fölmászott a fára, De nem azért, hogy erdő szélét meglássa.  Nyugodtan szeretett volna szundikálni, Mert nem akart maga körül senkit sem látni. Kényelmesen elhelyezkedett az ágon, Szemét is lehunyva az égvilágon Semmire sem gondolva próbált aludni, A fáradalmait majd jól kipihenni.

95 bejegyzés | 7 / 10 oldal