Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
kedd, 2013. március 12. 15:09, Nézettség: 2097

A grissini eredetileg egy olasz recept, amit először a 14. században sütöttek. A sós kenyértésztából ceruza vastagságú darabokat sodortak, majd kemencében kisütötték. Ma már nagyon sokféle grissini létezik, nem csupán különböző lisztekből, de rengetek ízesítéssel is.

kedd, 2013. március 12. 14:57, Nézettség: 2004

Hozzávalók 1 kenyérhez: A tésztához: 7 g élesztő (instant) 1 teáskanál kristálycukor 250 ml víz 750 ml búzaliszt (BL55) 1 teáskanál só 2 evőkanál étolaj 50 g vaj (olvasztott) 200 g sajt - trappista (reszelt) A kenéshez, szóráshoz: 60 g petrezselyemzöld 0.

kedd, 2013. március 12. 14:05, Nézettség: 1870

Hozzávalók 1 kenyérre: A kovászhoz: 20 g élesztő (friss) 1 teáskanál kristálycukor 130 ml tej (2,8%-os) 80 g fehér tönkölyliszt 20 g kenyérliszt (BL80) A tésztához: 190 ml víz 40 g olívaolaj 3 evőkanál burgonyapehely 1 db tojássárgája 1 mokkáskanál aszkorbinsav 1.

kedd, 2013. március 12. 13:57, Nézettség: 1675

Hozzávalók 1 kenyérre: A morzsoltkához: 100 g megkelt kenyértészta 6 evőkanál búzakorpa A kovászhoz: 35 g morzsoltka 500 ml víz A tésztához: 100 g fehér tönkölyliszt 350 g kenyérliszt (BL80) 350 g búzaliszt (BL55) 25 g élesztő (friss) 70 ml víz 6 g barna cukor 10 g burgonyapehely 18 g só 3 ml olívaolaj Elkészí...

kedd, 2013. március 12. 13:33, Nézettség: 1303

Hozzávalók 8 darabra: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás (nagyobb) 220 ml tej (2,8%-os) 6 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom héja A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan a kerámia formákat.

kedd, 2013. március 12. 13:20, Nézettség: 1664

Hozzávalók 1 kg-ra: A kovászhoz: 15 dkg búzaliszt (BL55) 1 csapott mokkáskanál kristálycukor 1 dl víz 1 apró csipet só - jódozott, finomított 0.5 dkg élesztő (friss) A tésztához: 50 dkg búzaliszt (BL55) 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított 2 dkg élesztő (friss) 3 dl víz Elkészítés A kovász hozzávalóit egy tálba mérem.

szombat, 2012. november 3. 14:17, Nézettség: 1518

Hozzávalók: 25 dkg + kb. 10 dkg liszt 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (én most ezzel csináltam, mert épp ez volt itthon, de szerintem, működik a dolog búzaliszttel is) kb. 25 dkg sütőtökmassza (megsült sütőtökbél) 2,5 dl zabpehely vagy 2,5 dl napraforgómag 15 dkg vaj 2 dl tejföl 2,5 teáskanál só 0,3 dl akácméz élesztő kb.

vasárnap, 2012. november 4. 17:17
Biztos finom lehet én is szeretem a magvas dolgokat kenyérben is.:)
kedd, 2012. szeptember 25. 16:08, Nézettség: 1527

Hozzávalók: 2 tepsinyi zsemle vagy 1 tepsi zsemle és 1 db zsemlecipó készítéséhez: 5,4 dl langyos víz öreg tészta 2 evőkanál só 4 evőkanál olaj 1 kiskanál ételecet 4 evőkanál burgonyapehely 85-90 dkg finomliszt 1 evőkanál cukor 1 csomag száraz élesztő Az öreg tésztához (1 nappal előbb kell elkészíteni!): 25 dkg liszt 1,5 dl langyos víz pici cukor kevés élesz...

szombat, 2012. szeptember 22. 12:08, Nézettség: 2016

Hozzávalók 1 tojás egy kis pohár langyos tej (kb 100 ml tej) 550-600 g liszt 1 csomag margarin (250 g) 1 csomag friss élesztő (25 g) 2 tasak vaníliás cukor 1 marék dió Elkészítés Keverd össze az élesztőt néhány kanál tejjel és egy evőkanál cukorral. Tedd a keveréket a liszt közepébe egy kis gödörbe.

szombat, 2012. szeptember 22. 11:59, Nézettség: 1434

Hozzávalók Tészta 1 kg liszt 3 tojás 12,5 dkg cukor 450 ml tej 5 dkg élesztő 50 ml olaj reszelt citromhéj egy tasak vanília cukor só 3 tojás sárgája kenegetéshez Szirup cukor méz víz vanília eszencia citrom Díszítés méz reszelt dióbél Elkészítés A lisztet egy nagy tálba teszed, belekavarsz egy kávéskanál sót.

28 bejegyzés | 1 / 3 oldal