Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
szombat, 2012. november 3. 14:05, Nézettség: 1717

Hozzávalók: 3 kg sütőtök arasznyi póréhagyma 4 evőkanál méz 2 db főtt burgonya 2 db alma 1 mokkáskanál gyömbér fél piros chili olívaolaj vagy tökmagolaj őrölt fehérbors só pici őrölt fahéj 2 dl zöldségleves 1-1,5 dl tejszín 2-3 dl víz vagy tej, vagy ennek keveréke Elkészítés: A tököt megmosom, feldarabolom, a magját kiveszem, és mindent egy sütőpapírral bélel...

kedd, 2013. november 19. 23:28
Kipróbálva, Isteni! :-P
péntek, 2011. december 16. 17:32, Nézettség: 2381

Fokhagymakrémleves   Hozzávalók: 6 fej fokhagyma 1 póréhagyma vagy vöröshagyma, 1 db burgonya 2 evőkanál liszt, 1.5 liter erőleves /2 db kockából/ 2 dl tejszín, 4 dkg vaj, só,  őröltbors,  szerecsendió 3 nagy szelet kenyér felkockázva, petrezselyem vagy snidling.   Elkészítés: Elkészítem az alaplevet az erőleves kockából.

péntek, 2011. december 16. 17:26, Nézettség: 1719

Sütőtök krémleves   Hozzávalók: 1 kg sütőtök 2 nagyobb burgonya, 2 alma, 1 fej főzőhagyma, 2 - 3 evőkanál méz, 1,5 l zöldség alaplé/kockából/, só, csipetnyi őrölt fehérbors, 2 dl főzőtejszín, 5 dkg vaj, sótlan,hámozott tökmag.   Elkészítés: A sütőtököt villával megszúrkáljuk,és sütőben megsütjük.

szerda, 2011. szeptember 21. 21:51, Nézettség: 1518

hozzávalók 4 főre 1 kg alma 10 dkg méz 5 dkg cukor 1/2 citrom leves és reszelt héja 1 mk őrölt fahéj 1 mk őrölt szegfűszeg 2 kk liszt 4-5 kisebb mentalevél 1 kis doboz tejföl só   elkészítés A meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget.

szerda, 2011. szeptember 21. 21:49, Nézettség: 1660

hozzávalók 6 főre   fél kg gyalult tök fél kg laskagomba 15 dkg kolozsvári szalonna 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 2-3 chili 1 ek garam masala 1/2 ek őrölt kömény 1/2 ek őrölt koriander 1 tk kurkuma 1 doboz tejföl 1 csokor petrezselyem fél csokor koriander citrom   elkészítés   A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és elkezdjük pirítani.

szerda, 2011. szeptember 21. 12:57, Nézettség: 2330

Hozzávalók: -40 dkg pulyka felsőcomb (de készíthetjük cs.combból,cs.mellből is) -1 kis fej v.hagyma -20 dkg vegyes zöldség -2 dkg zeller -10 dkg zöldborsó -10 dkg gomba,(lehet konzerv z.borsó és gomba is) -5 dkg liszt -2 dl tejszín -1 db citrom -tárkony ízlés szerint.   Elkészítés: A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Apróra vágott v.

6 bejegyzés | 1 / 1 oldal