Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

Archívum

 
kedd, 2011. november 22. 13:44, Nézettség: 2060

Medvehagymás uborkasaláta   Hozzávalók 2 nagyobb vagy 3 közepes kígyóuborka 1/2 fej lilahagyma 1 tv-paprika cukor ecet só 1 nagy pohár natúr joghurt 1 ek frissen facsart citromlé 8-10 szál medvehagyma   Elkészítés Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, és apróra vágjuk, besózzuk.

vasárnap, 2011. szeptember 18. 11:39, Nézettség: 6167

Vegyes savanyú - 2 liter hideg víz - 2 dl 20%-os ecet - 6 dkg só - 20 dkg kristálycukor - 1 púpos kávéskanál borkén Ezekből elkészítjük a lét, amit az általunk már előre üvegekbe rakott alapanyagokra öntünk. Alapanyag lehet minden amit szeretünk. Pl: karfiol, uborka, gyönygyhagyma, vékony répaszelet, zöldparadicsom, paprika....

vasárnap, 2012. január 8. 16:50
A borkén (kálium-metabiszulfit), a nátrium-benzoát, a szalicil és a borkősav (tartósítószerek) közül melyik ártalmatlan, vagy a legkevésbé ártalmas? Savanyúság eltevéséhez melyiket használjuk leginkább?

Mi mindenképp a borkősavat ajánlanánk, mivel ez veszélytelen anyag, több gyümölcs természetes alkotóeleme, lényegében mennyiségi korlátozás nélkül használható. A szalicilt a nagyipari termelésben már betiltották,
a nátrium-benzoát is veszélyes anyag.

Én borkénnel tettem el és nem volt semmi mellék íze. Talán csak az arányokra kell több hang sújt fektetni és akkor nem lesz mellék íz, szerintem ennek nincs, sőt eddig mindenki aki kóstolta elkérte a pontos receptet, mert mindenkinek ízlett! :-) A színe is megmaradt és az íze..... hmmmm.... :-) Minél tovább áll a lében , annál finomabb szerintem. :-)
vasárnap, 2012. január 8. 17:42
Drága Ágikám! Én ezt még akkor megcsináltam mikor ősszel láttam ajánlottad valakinek. Nagyon finom és nagy sikere van a családban. Ők nagyon szeretik a savanyút és én is borként teszek bele, de tényleg a mennyiség fontos, hogy kevés legyen.
Puszi érte
vasárnap, 2012. január 8. 17:46
Drága Marika!
Köszönöm! Szerintem is remek és ízletes, de lehet másnak érzékenyebb a kis érzékelő bimbójuk. :-)
Szerintem egy próbát megér és ha valakinek ízlik, az úgy is minden évben tesz el ilyet! :-)))
Egészségetekre!
Puszim
2 bejegyzés | 1 / 1 oldal