Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
hétfő, 2012. december 17. 14:31, Nézettség: 2275

Hozzávalók: 8 rúd fahéj, felaprítva 2 db szerecsendió, összezúzva 6 dkg egész szegfűszeg 8 dkg szárított narancshéj, felaprítva 6 dkg szárított áfonya   Elkészítés A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd nagyobb evőkanálnyi adagokban tüllzsákokba töltjük. Egy zsákocska kb. 1 liter tea vagy forralt bor ízesítéséhez elegendő. Felhasználáskor a zsákot kb.

kedd, 2011. november 22. 13:34, Nézettség: 3663

Babérlevél   A babérlevél egészben és őrölve egyaránt szükséges fűszer a konyhában. Minden savanyú leves, főzelék ízesítője, de nem hiányozhat a vadas húsból, savanyú káposztából készülő ételekből sem. Jó a húslevesbe is körömnyi babérlevelet dobni, de zamatosabb lesz bármilyen marha- vagy sertéssült, ha a párolás során babérlevél kerül az edénybe.

szerda, 2011. szeptember 21. 21:46, Nézettség: 3640

A garam masala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül. A legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág.

szerda, 2011. szeptember 21. 21:43, Nézettség: 3100

Fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. Tavasszal a lombos erdők alját szőnyegként borítják be levelei. (Vigyázzunk: mert látszatra könnyen összetéveszthető levele a gyöngyvirágéval, és a gyöngyvirág levele mérgező.

péntek, 2013. március 8. 15:05
A levele fogyasztható.
péntek, 2013. március 8. 15:28
Én nagyon-nagyon szeretem :)!
Valóban hasonlít a levele a gyöngyvirágéra, viszont az illata nagyon erős fokhagyma illat, nincs hogy összetéveszteni a kettőt :D!

péntek, 2013. március 8. 15:29
vagy:

szerda, 2011. szeptember 21. 21:40, Nézettség: 2707

A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A növény mindhárom része (gyökere, leve és magja) használatos fűszerként. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel.

szerda, 2011. szeptember 21. 21:37, Nézettség: 4168

A füstölt pirospaprika, vagy ahogy világszerte ismerik a "Pimentón de la Vera", a spanyol konyha egyik legnépszerűbb fűszere, mely nagyon sok étel ízvilágának gazdagítására alkalmas. Már több mint 500 éve annak, hogy az Amerikából érkező fűszerpaprika megkezdte térhódítását az európai kontinens déli részén.

szerda, 2018. február 21. 17:55
Sosem hallottam róla,de nagyon pikáns lehet..:)
vasárnap, 2018. március 4. 10:00
Rendszeresen használom mindkét fajtát. Rendkívül karakteres íze van.
6 bejegyzés | 1 / 1 oldal