Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
szerda, 2015. szeptember 2. 15:13, Nézettség: 2184

Kaptam egy receptet, még nem próbáltam, de biztosan ki fogom próbálni, mert nálunk gyakori probléma a köhögés és a torokfájás. Hűlés, megfázás, torok fájás, köhögés, nátha esetén, ha nem olyan komoly a baj,hogy orvoshoz kell rohannunk, jobban tesszük, ha természetes módszereket vesszük igénybe, hisz azok alig igényelnek anyagi ráfordítást is, és mégis csak természetes.

kedd, 2015. október 13. 04:03
Nagyon szuperul hangzik, kifogom probalni!
vasárnap, 2015. október 25. 05:16
Hát én most épp köhögök és jól jönne egy kis cukorka :) Meg is csinálom :)
vasárnap, 2015. november 29. 07:13
Ez tényleg jól hangzik! a kicsi fiamnam ki is próbálom, ugyanis a gyógyszertáras dolgokat nem szopogatja el..
csütörtök, 2015. február 12. 14:52, Nézettség: 1954

                 Forrás: Kincsek a kamrából

hétfő, 2014. január 20. 15:55, Nézettség: 1765

Hozzávalók a tésztához: - 70 dkg liszt - 5 dkg élesztő - 4 dl tej - csipet só - 6 dkg kristálycukor - 3 tojássárgája - 3 evőkanál étolaj - 5 dkg olvasztott vaj   A kakaós töltelékhez: - 25 dkg puha margarin - 3 csomag vaníliás cukor - 20 dkg porcukor - 4 evőkanál kakaópor   + a tetejére a lekenéshez: egy tojássárgája pici tejjel és csipet cukorral összekeverve.

kedd, 2013. december 10. 10:55, Nézettség: 1819

Hozzávalók A tésztához: 4 tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os) 16 dkg kristálycukor 4 ek víz 2 dkg kakaópor 14 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor csipetnyi só A krémhez: 8 dl tej 8 ek rétesliszt 2 tojás 25 dkg vaj 30 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor A csokimázhoz: 20 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj Elkészítése: El...

hétfő, 2013. október 7. 16:17, Nézettség: 1693

Hozzávalók: 21 dkg vaj 15 dkg porcukor 7 db tojás sárgája 25 dkg liszt 1 cs vaníliás cukor 1 mk sütőpor reszelt citromhéj sárgabarack lekvár csokoládé   Elkészítése: A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.

kedd, 2013. március 12. 15:09, Nézettség: 1375

A grissini eredetileg egy olasz recept, amit először a 14. században sütöttek. A sós kenyértésztából ceruza vastagságú darabokat sodortak, majd kemencében kisütötték. Ma már nagyon sokféle grissini létezik, nem csupán különböző lisztekből, de rengetek ízesítéssel is.

kedd, 2013. március 12. 14:57, Nézettség: 1398

Hozzávalók 1 kenyérhez: A tésztához: 7 g élesztő (instant) 1 teáskanál kristálycukor 250 ml víz 750 ml búzaliszt (BL55) 1 teáskanál só 2 evőkanál étolaj 50 g vaj (olvasztott) 200 g sajt - trappista (reszelt) A kenéshez, szóráshoz: 60 g petrezselyemzöld 0.

kedd, 2013. március 12. 14:26, Nézettség: 1384

Hozzávalók 12 db-hoz: A tésztához: 50 dkg búzaliszt (BL55) 10 dkg barna cukor 1 db vanília rúd (belseje) 10 dkg vaj 2 dl tej (1,5%-os) 3 dkg élesztő (friss) 1 db tojás 1 púpozott evőkanál kardamom (őrölt) 1 csipet só A szóráshoz: 5 dkg kristálycukor A töltelékhez: 6 dkg vaj A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés: Az é...

kedd, 2013. március 12. 14:13, Nézettség: 1367

Hozzávalók 1 db 26 cm-es sütőformához: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás 220 ml tej (2,8%-os) 5 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja A töltelékhez: 100 g marcipán 250 g meggy (befőtt, lecsurgatott) A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés Kili...

kedd, 2013. március 12. 14:05, Nézettség: 1414

Hozzávalók 1 kenyérre: A kovászhoz: 20 g élesztő (friss) 1 teáskanál kristálycukor 130 ml tej (2,8%-os) 80 g fehér tönkölyliszt 20 g kenyérliszt (BL80) A tésztához: 190 ml víz 40 g olívaolaj 3 evőkanál burgonyapehely 1 db tojássárgája 1 mokkáskanál aszkorbinsav 1.

366 bejegyzés | 1 / 37 oldal