Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.
|
2011 -kedd, 2011. november 22. 13:44, Nézettség: 2060
Medvehagymás uborkasaláta Hozzávalók 2 nagyobb vagy 3 közepes kígyóuborka 1/2 fej lilahagyma 1 tv-paprika cukor ecet só 1 nagy pohár natúr joghurt 1 ek frissen facsart citromlé 8-10 szál medvehagyma Elkészítés Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, és apróra vágjuk, besózzuk. kedd, 2011. november 22. 13:34, Nézettség: 3663
Babérlevél A babérlevél egészben és őrölve egyaránt szükséges fűszer a konyhában. Minden savanyú leves, főzelék ízesítője, de nem hiányozhat a vadas húsból, savanyú káposztából készülő ételekből sem. Jó a húslevesbe is körömnyi babérlevelet dobni, de zamatosabb lesz bármilyen marha- vagy sertéssült, ha a párolás során babérlevél kerül az edénybe. kedd, 2011. november 22. 13:26, Nézettség: 1444
Rozsos kenyér Hozzávalók: 35 deka liszt 10 deka rozsliszt 5 deka kukoricaliszt 1,5 deka élesztő 2-3 deka vaj 1 csapott teáskanálnyi só 2 csapott teáskanálnyi cukor 3 deci víz A kenyérsütőbe dobjuk az alapanyagokat, oly módon, hogy előbb a száraz alapanyagokat kevertetjük össze a géppel, majd ehhez hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is, és az egészet jól öss... kedd, 2011. november 22. 13:23, Nézettség: 1949
Hozzávalók: 60 deka liszt 2 deka élesztő 2-3 deka vaj 2 kávéskanál só 3 deci víz A kenyeret megsüthetjük kenyérsütőben és "hagyományos" sütőben is. Ha nem használunk kenyérsütőt, akkor a keverjük össze a lisztet és a sót, az élesztőt futtassuk meg vízben vagy tejben, majd keverjük össze a vajat, a sós lisztet és az élesztőt. Takarjuk le, hagyjuk meleg helyen kelni kb. kedd, 2011. november 22. 13:20, Nézettség: 1793
Kenyér recept A XX. század második felére fokozatosan visszaszorult a házi kenyérsütés, s napjainkban is inkább csak hébe-hóba találkozhatunk olyasvalakivel, aki a saját készítésű kenyerét fogyasztja. Ha azonban kedvet kapunk hozzá, a boltokban vásárolható különböző kenyérsütő gépekkel, vagy akár egyszerűen a sütőben megsüthetjük a saját mindennapi betevőnket. vasárnap, 2011. november 20. 21:22, Nézettség: 2185
Bruschetta Pirított kenyérszeletet jelent, amit alapesetben fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak. vasárnap, 2011. november 20. 15:37, Nézettség: 1808
Házi csoki Hozzávalók: 40 dkg porcukor, szitált 2 tojás 2 cent rum 30 dkg vaj 10 dkg mazsola 10 dkg kakaó (jó minõségûbõl elég 5 dkg) 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros) 15 dkg darált háztartási keksz 10 dkg darált dió (vagy mogyoró) 2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok) Elkészítése: A porcukrot a tojással és a rummal... vasárnap, 2011. november 20. 15:26, Nézettség: 3104
Hozzávalók 2 főre: • 4 db tojás • 4 dkg vaj • 1/2 mk fehér bors • 1/2 mk só • 1 mk mustár • 1 ek majonéz Bevonathoz: • 2 ek majonéz • 1 ek tejföl • só, mustár - ízlés szerint • 1/4 mk citromlé • pár csipet cukor Elkészítés 1. A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt) 2. A vajat habosra keverjük. 3. vasárnap, 2011. november 20. 15:23, Nézettség: 1680
Hozzávalók: 40 dkg átszitált liszt, 1 evőkanál só, 1 evőkanál sütőpor, 12,5 dkg reszelt Cheddar jellegű sajt, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál mák, 2,5 dl tej, 6 szelet füstölt sonka, hagymás sajt. Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. vasárnap, 2011. november 20. 15:17, Nézettség: 1628
Hozzávalók: 2 bögre darás liszt, 2 bögre cukor, 2 bögre darált mák, 2 tojás, 2 bögre tej, citrom reszelt héja, 1 csomag sütöpor, 1 üveg meggybef~ott vagy 1 kg fejtett meggy (A bögre 3 dl-es) !!! Elkészítése: 1.a cukrot a tojással habosra keverjük 2.hozzáadjuk a tejet 3.a sütőport belekeverjük a lisztbe 4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába 5. |
Boldog Ünnepet
Üdvözlettel
Mary