Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

2012 -

szombat, 2012. november 3. 14:17, Nézettség: 1518

Hozzávalók: 25 dkg + kb. 10 dkg liszt 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt (én most ezzel csináltam, mert épp ez volt itthon, de szerintem, működik a dolog búzaliszttel is) kb. 25 dkg sütőtökmassza (megsült sütőtökbél) 2,5 dl zabpehely vagy 2,5 dl napraforgómag 15 dkg vaj 2 dl tejföl 2,5 teáskanál só 0,3 dl akácméz élesztő kb.

vasárnap, 2012. november 4. 17:17
Biztos finom lehet én is szeretem a magvas dolgokat kenyérben is.:)
szombat, 2012. november 3. 14:05, Nézettség: 1718

Hozzávalók: 3 kg sütőtök arasznyi póréhagyma 4 evőkanál méz 2 db főtt burgonya 2 db alma 1 mokkáskanál gyömbér fél piros chili olívaolaj vagy tökmagolaj őrölt fehérbors só pici őrölt fahéj 2 dl zöldségleves 1-1,5 dl tejszín 2-3 dl víz vagy tej, vagy ennek keveréke Elkészítés: A tököt megmosom, feldarabolom, a magját kiveszem, és mindent egy sütőpapírral bélel...

kedd, 2013. november 19. 23:28
Kipróbálva, Isteni! :-P
szombat, 2012. november 3. 13:02, Nézettség: 2436

Hozzávalók kb. 5-6 személyre: 1 kg sertésoldalas 1,5 kg savanyú káposzta 80 kg burgonya kb. 20 dkg liszt 1 tojás 1 vöröshagyma (mangalica) zsír 4-5 gerezd fokhagyma egész kömény őrölt bors szerecsendió 2 teáskanál cukor 3-4 körömnyi babér só Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén kb. 2 ujjnyi csíkokra darabolom, sóval, borssal, szerecsendióval bedörzsölöm. Kb.

szombat, 2012. november 3. 10:35, Nézettség: 2645

Eleink hagyománya Dödölle - egy ősi magyar kásaétel A Czuczor-Fogarasi szótárban (1862): "DÖDÖLLE (död-öll-ő vagy död-ör-lő = dud-or-ú) fn. tt. dödöllé-t. 1) Dunán túl, köleskásából és lisztből készített, s kiszakgatott tésztás étel. Mátyusföldén gancza vagy gáncza. 2) Mátyusföldén am. derellye, azaz turóval vagy szilvával töltött tésztás eledel.

4 bejegyzés | 1 / 1 oldal