Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

2013 -

péntek, 2013. január 25. 15:41, Nézettség: 2393

Ebben a cikkben a vajról lesz szó. A vajról, nem margarinokról, vajkrémekről, szendvicskrémekről. Azért fontos mindezt jó előre leszögezni, mert mint kiderült nem mindenki számára világos, hogy a vaj pontosan micsoda. A vajban nincs más, mint tejzsír. Nincs benne emulgeáló, ilyen-olyan E számos csoda, színező anyag, savópor és bétakarotin. A vajban vaj van, és kész.

péntek, 2013. január 11. 16:33, Nézettség: 5022

Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor 0,5 l tej 4 dkg vaj Elkészítése: 1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.

péntek, 2013. január 11. 11:16, Nézettség: 2638

Hozzávalók 1 cs vaníliás pudingpor 1 cs csokis pudingpor 1 cs puncs pudingpor 20-25 db vékony palacsinta 1 ü magozott meggybefőtt 1 cs babapiskóta 1 főzet kávé 1 rum aroma 7evőkanál cukor fahéj ízlés szerint 1 l tej instant kakaó Elkészítés 1.Egy tortaformát folcpakkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.

3 bejegyzés | 1 / 1 oldal