Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

2013 -

kedd, 2013. március 12. 15:09, Nézettség: 2097

A grissini eredetileg egy olasz recept, amit először a 14. században sütöttek. A sós kenyértésztából ceruza vastagságú darabokat sodortak, majd kemencében kisütötték. Ma már nagyon sokféle grissini létezik, nem csupán különböző lisztekből, de rengetek ízesítéssel is.

kedd, 2013. március 12. 14:57, Nézettség: 2004

Hozzávalók 1 kenyérhez: A tésztához: 7 g élesztő (instant) 1 teáskanál kristálycukor 250 ml víz 750 ml búzaliszt (BL55) 1 teáskanál só 2 evőkanál étolaj 50 g vaj (olvasztott) 200 g sajt - trappista (reszelt) A kenéshez, szóráshoz: 60 g petrezselyemzöld 0.

kedd, 2013. március 12. 14:26, Nézettség: 1832

Hozzávalók 12 db-hoz: A tésztához: 50 dkg búzaliszt (BL55) 10 dkg barna cukor 1 db vanília rúd (belseje) 10 dkg vaj 2 dl tej (1,5%-os) 3 dkg élesztő (friss) 1 db tojás 1 púpozott evőkanál kardamom (őrölt) 1 csipet só A szóráshoz: 5 dkg kristálycukor A töltelékhez: 6 dkg vaj A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés: Az é...

kedd, 2013. március 12. 14:13, Nézettség: 1839

Hozzávalók 1 db 26 cm-es sütőformához: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás 220 ml tej (2,8%-os) 5 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja A töltelékhez: 100 g marcipán 250 g meggy (befőtt, lecsurgatott) A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés Kili...

kedd, 2013. március 12. 14:05, Nézettség: 1870

Hozzávalók 1 kenyérre: A kovászhoz: 20 g élesztő (friss) 1 teáskanál kristálycukor 130 ml tej (2,8%-os) 80 g fehér tönkölyliszt 20 g kenyérliszt (BL80) A tésztához: 190 ml víz 40 g olívaolaj 3 evőkanál burgonyapehely 1 db tojássárgája 1 mokkáskanál aszkorbinsav 1.

kedd, 2013. március 12. 13:57, Nézettség: 1675

Hozzávalók 1 kenyérre: A morzsoltkához: 100 g megkelt kenyértészta 6 evőkanál búzakorpa A kovászhoz: 35 g morzsoltka 500 ml víz A tésztához: 100 g fehér tönkölyliszt 350 g kenyérliszt (BL80) 350 g búzaliszt (BL55) 25 g élesztő (friss) 70 ml víz 6 g barna cukor 10 g burgonyapehely 18 g só 3 ml olívaolaj Elkészí...

kedd, 2013. március 12. 13:40, Nézettség: 1420

Hozzávalók 1 tortaformányi: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 7 g élesztő (instant) 100 g vaj 100 g porcukor 10 g só 10 g vaníliás cukor - bourbon 1 db tojássárgája 1 db citrom héja 2 csapott kávéskanál rum - barna 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland A töltelékhez: 250 g túró (félzsíros) 80 g kristálycukor 10...

kedd, 2013. március 12. 13:33, Nézettség: 1304

Hozzávalók 8 darabra: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás (nagyobb) 220 ml tej (2,8%-os) 6 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom héja A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan a kerámia formákat.

kedd, 2013. március 12. 13:20, Nézettség: 1664

Hozzávalók 1 kg-ra: A kovászhoz: 15 dkg búzaliszt (BL55) 1 csapott mokkáskanál kristálycukor 1 dl víz 1 apró csipet só - jódozott, finomított 0.5 dkg élesztő (friss) A tésztához: 50 dkg búzaliszt (BL55) 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított 2 dkg élesztő (friss) 3 dl víz Elkészítés A kovász hozzávalóit egy tálba mérem.

péntek, 2013. március 8. 15:15, Nézettség: 2456

Hozzávalók: A tésztához: 12 dkg vaj 50 dkg búzadara 2 citrom leve és reszelt héja 2 pohár natúr joghurt 4 egész tojás 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor Az öntethez: 1 citrom leve 15 dkg cukor 1,5 dl víz A tetejére: 1 csomag vaníliás pudingpor 0,5 dl tej Elkészítése: A búzadara és a sütőpor kivételével a tészta hozzával...

vasárnap, 2018. március 25. 19:07
A pontosság kedvéért: a két pohár natúr joghurt alatt kisebb kiszerelést értesz, igaz?
23 bejegyzés | 1 / 3 oldal « 1 2 3 »