Hozzávalók:
- 21 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 7 db tojás sárgája
- 25 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk sütőpor
- reszelt citromhéj
- sárgabarack lekvár
- csokoládé
Elkészítése:
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.
Sima csöves nyomózsákból sütőpapírral fedett tepsibe, egyforma nagyságú korongokat nyomkodunk.
Sütjük 180 fokon sütjük kb 10 percig (vigyázzunk, mert hamar megsül!).
2-2-t összeillesztünk úgy, hogy forró lekvárral betöltjük. Csokoládérácsozással díszítjük.
A baracklekvárt fel kell forrósítani, mert így ragadnak össze a tészta lapocskák. Hideg lekvárral nem fog. Sokáig eláll, 1-2 nap után meg is puhul a tészta.