Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Vaníliás néró

Vaníliás néró

Hozzávalók:

  • 21 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 7 db tojás sárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • sárgabarack lekvár
  • csokoládé

 

Elkészítése:

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet és az ízesítő anyagokat.

Sima csöves nyomózsákból sütőpapírral fedett tepsibe, egyforma nagyságú korongokat nyomkodunk.

Sütjük 180 fokon sütjük kb 10 percig (vigyázzunk, mert hamar megsül!).

2-2-t összeillesztünk úgy, hogy forró lekvárral betöltjük. Csokoládérácsozással díszítjük.

A baracklekvárt fel kell forrósítani, mert így ragadnak össze a tészta lapocskák. Hideg lekvárral nem fog. Sokáig eláll, 1-2 nap után meg is puhul a tészta.

                                          
Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. október 7. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,296

Forrás:
olcso-receptek.hu


   


Tetszik