A gyógynövény kifejezést általában olyan növényekre alkalmazzuk, amelyek betegségek kezelésére, gyógyítására, megelőzésére használhatóak. E növények lehetnek vadon termők, vagy temesztettek. Hatóanyagai a növény különböző részeiben, levelében, gyökerében, termésében, virágában, kérgében, szárában, vagy magjában találhatóak. Egyazon gyógynövény különféle részei más- más hatóanygot tartalmazhatnak.

Archívum

 
hétfő, 2010. november 29. 02:07, Nézettség: 3275

A méz legismertebb tápláló és gyógyító hatása az erősítés.A kimerültséget gyorsan, hatékonyan meg lehet szüntetni mézzel.Száj- és garatgyulladásnál naponta egy kanál mézet kell fogyasztani, sokáig a szájban tartva, lassan elszopogatva.A sűrű, kristályos méz mandulagyulladásnál baktériumölő, gennyeltávolító és gyulladáscsökkentő hatású.A méz stabilizálja a gyomor savháztartását.

hétfő, 2010. november 29. 02:00, Nézettség: 3617

A méz jelentős része, 15-20 %-a víz, fő értékét képezik a szénhidrátok (monoszaharidok, diszaharidok, keményítők), a nitrogénvegyületek (aminosavak, fehérjék, enzimek, fermen tumok, vitaminok). A cukrok közül a legjelentősebbek az egyszerű cukrok közé tartozó szőlőcukor (glükóz) 32-49 % és gyümölcscu kor (fruktóz) 22-44 %. Ezek együttesen a méz szárazanya gának kb.

hétfő, 2010. november 29. 01:59, Nézettség: 1957

Az apiterápia kifejezés az Apis= méh és a terá pia= gyó gyítás szavakból származik. A méhhel, méhészeti termékek kel való gyó gyítást jelenti. A méhecske latin neve: Apis mellifica mézcsinálót jelent.

3 bejegyzés | 1 / 1 oldal