A gyógynövény kifejezést általában olyan növényekre alkalmazzuk, amelyek betegségek kezelésére, gyógyítására, megelőzésére használhatóak. E növények lehetnek vadon termők, vagy temesztettek. Hatóanyagai a növény különböző részeiben, levelében, gyökerében, termésében, virágában, kérgében, szárában, vagy magjában találhatóak. Egyazon gyógynövény különféle részei más- más hatóanygot tartalmazhatnak.

 

2012 -

szombat, 2012. szeptember 22. 22:49, Nézettség: 2424

Az őszibarackot joggal nevezhetnénk a magyarok kedvenc nyári gyümölcsének. Júniustól szeptemberig, szinte az ország egész területén megterem. Népszerűsége ellenére azonban kevesen tudják, hogy az egészségre is kedvezően hat, sőt, még a kozmetikai iparban is egyre gyakrabban hasznosítják. Az őszibarack lédús húsában A-, B-, C-vitamin, magnézium, foszfor és kalcium is található.

szombat, 2012. szeptember 22. 22:41, Nézettség: 2074

Fűszernek kell tekintenünk, hiszen nagyon kevés mennyiség is elég belőle, hogy íze meghatározó legyen. Kilónkénti ára fajtától függően 10 ezertől egészen 500 ezer forintig terjed. Hazánkban évi ötszáz kilót értékesítenek belőle. Ma igazi luxuscikknek számít az egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtó szarvasgomba.

2 bejegyzés | 1 / 1 oldal