A hungarikum különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző dolog, amelyről a magyarok ismertek a világban. A hungarikumok közé tartozhat magyar feltaláló vagy alkotó műve, magyar termék, az őshonos vagy nemesített állatok és növények, a népművészet, a zene, a nyelv és a magyar irodalom. Ezen belül pár szó a mondákról. Az ősi múlt napjainkban még nem veszett el teljesen, pedig ez alatt a hosszú idő alatt, sokan megpróbálták elfeledtetni. A mondák, regék, mesék, énekek azonban túl

 

Mónus József ismét világcsúcsot lőtt!

Mónus József ismét világcsúcsot lőtt!

Mónus József ismét világcsúcsot lőtt, most Olaszországban!

A Farkas, 40 # saját készítésű "Zrínyi" íjával és nyílvesszőjével kategóriájában soha nem látott óriási lövésével most is maradandót tett le a "rekordok könyvében" is, hiszen az ázsiai stílusban 50 #-ig kategóriában 414 métert lőtt!

Elképesztő távolság ilyen viszonylagosan kis erősségű íj és lövésmód esetében , amit a mostani versenyen megmutatott a világnak a hajdúnánási versenyző!

A versenyen három kategóriában versenyzett és lőtt a legtávolabbra!

- Szerintem nagyon kedvezőtlen volt az időjárás az én lövésmódomnak, amit most alkalmaztam, de a versenyen adott körülményeknek megfelelően kell eredményesnek lenni.

Annyira boldog voltam ennek a 414 méteres lövésnek, mert szeretem újra és újra megmutatni,hogy a már-már lehetetlen távolságnál is messzebb lehet lőni . Az pedig,hogy 575 méterre lőttem korlátlan vadászreflex kategóriában, még most is bizsergető érzés!

Örülök, hogy egy lehetek a magyar emberek között, aki semmi mást nem csinál ,mint összegyűjti az emberek akaraterejét, hitét , vágyait és kiáll a küzdőtérre, én ezt íjjal teszem, majd saját tudásom hozzáadásával, ezen hit - nemzeti múlt tisztelet, büszkeség és vágyak erejével harcolok a piros-fehér-zöld lobogó megbecsüléséért!

Pénz nélkül, lemondásokkal, elszántan,szabadon, büszkén, de legfőképp MAGYAR emberként !

Persze ,hogy erőt adnak ezek az érzelmek , persze ,hogy feledtet minden verítéket,kínlódást, fáradozást és adott esetben a könnyeket is.

Hétről hétre erőt kell vennem magamon, mert még mennem kell tovább.

A világon nekem nem csak a legtávolabb vagy legpontosabban lövőket kell legyőznöm a versenyek színterein, hanem a legjobb íjakat és nyílvesszőket is túl kell lőnöm saját készítésű fegyvereimmel."

- Mit szeretne kérni ha teljesülhetne egy kívánsága?

- Azt szeretném, hogy az emberek barátságát és hitét továbbra is magam mellett tudhassam azért, hogy tovább élhessen bennem a meggyőződés, hogy együtt vagyunk és nem vagyok egyedül - mondja a Farkas!

- Mit szeretne még elmondani zárszóként legújabb sikere kapcsán?

- Röviden megfogalmazva: KÖSZÖNÖM, MAGYAROK!

Most megyek tovább, mert van még eladatom:

A győztes jogán megmutatni a világnak a Magyar zászlót!

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2015. június 11. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,651

Forrás:
www.facebook.com - Mónus József oldala


   


Tetszik  

Megjegyzések

Mereteiné-Matosics Ágnes
csütörtök, 2015. június 11. 11:14
Itt egy videó 2014 Dél-Korea,világbajnokság eredményhirdetésén a Magyar zászlóval: