Lengyel Éva

Lengyel Éva

1966-ban születtem Mezôtúron. Születésem után szüleim Hódmezôvásárhelyre költöztek, ott töltöttem el gyermekéveimet és végeztem el iskoláimat. Kicsi gyermekkoromtól természet közeli ember voltam. A rét, a fák, az állatok, a vizek világa volt az, amit lételememnek éreztem, s a természetbôl nyert anyagok azok, melyekbôl játékaim készítettem. Az alkotó munka sokáig csak közvetlen környezetem alakításában nyilvánult meg, mivel tanulmányaim és munkám (ügyvitel, pénzügy, számvitel) egészen más irányú tevékenységet igényeltek. Mindössze pár éve kezdtem el a festészettel komolyabban foglalkozni, s beállítottságomból adódóan a természet megjelenítése az, amiben örömömet lelem.

Teljesen autodidakta módon ismerkedem a színek világával, ám idô hiányában sajnos ritkán kerül ki új kép a kezem alól. Gondolataimban azonban folyamatosan ott fészkel a szándék, hogy egyszer majd teljesen csak e tevékenységre tudjak koncentrálni.

Mintegy önmagamat is efelé ösztönözve jött létre ez a honlap, ahol családtagjaimon kívül másoknak is megmutathatom képeimet.

A festmények akrillal farostra készülnek. Hogy miért pont az akrilt választottam? Nos, gyorsan lehet vele dolgozni, mert szinte azonnal megszárad, így egyfajta verseny is ez az idôvel, hogy amit elképzeltem, azt meg is tudom-e jeleníteni ennyi idô alatt a vásznon.

Festményeim egy része magántulajdonban van (képeknél jelezve), a többi pedig értékesítésre vár, s remélem másoknak is olyan örömet szerzek vele, mint amilyen örömmel és lelkesedéssel én megalkottam őket.

 

Lengyel Éva

Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,439

Forrás:
lengyeleva.hu


   


Tetszik