Zsoldos Márton

Zsoldos Márton

Zsoldos Márton

természetfestő és illusztrátor

Budapesten születtem 1977-ben. Gyermekkorom óta festek, rajzolok. Érdeklődésem a rajzolás, és a természet iránt elég korán, és egymást erősítve indult.

Először csak saját kedvemre készítettem képeket, majd 2000-ben kaptam első illusztrációs munkámat. Azóta dolgozom illusztrátorként, melyet 2005-től főállásban gyakorlok. Halásztelken, a Duna mellett nőttem fel, de jelenleg Feleségemmel Budapesten élek.

A természet iránti csodálatomat és tiszteletemet szeretném munkáimmal kifejezni, és ez által vizuálisan felhívni mások figyelmét, erre a pótolhatatlan, alapvető, és egyedüli értékre. Illusztrációs munkáim tanösvényeken, cd-borítókon, plakáton, folyóiratokban, könyvekben és egyéb kiadványokban jelennek meg.

Régebben akril festékkel dolgoztam; mostanában gouche-al készítem illusztrációimat, egyedi megrendelésre készülő festményeimet pedig vászonra, olajjal festem. Nagy hangsúlyt fektetek továbbá, az „első kézből szerzett” információra, azaz, ha tehetem terepen igyekszem megfigyelni, és megfesteni a témáimat.

Zsoldos Márton, 2009

Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 31. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,095

Forrás:
www.zsoldosmarton.hu


   


Tetszik  



Képek