Kecskeméti Kerecsen fehér liszt BL-80

Kecskeméti Kerecsen fehér liszt BL-80
Ár: 290 Ft.
Mennyiség: 

Kelt tészták és kenyér sütéséhez
Egységár bruttó: 290.-Ft/kg
Minőségi termék!
Boltban ritkán lehet hozzájutni. Semmilyen adalék anyag nincs benne!

BL 80 Liszt - adalékanyag mentes, fehér kenyérliszt

- Hagyományos technológiával készült
- Adalékanyag mentes
- Lisztjavítószer mentes
- Magyar gabonából őrölt
 
Alkalmazása:
 
Finomliszttel fele arányban keverve.

Hagyományos kenyérsütéshez, kelt tésztához.


Nagyon jól használható kenyérsütő gépekhez, ízlés szerint teljes kiőrlésű liszttel kombinálva.


A számok a lisztek elnevezésében, úgynevezett hamu tartalmat jelentenek, ami az ásványi anyag tartalomra utal. Gyakorlatilag az elégetett liszt után keletkezett hamu jelzi az ásványi anyag tartalmat, és a szerves anyag tartalmat. Látható, hogy a teljes kiőrlésű tönköly liszt esetében a 300-as szám már magasabb ásványi anyag és szerves anyag tartalmat jelez, hiszen a teljes kiőrlésű lisztekbe a csírát, maghéjat is megőrlik, így rostban, vitaminban gazdagabbak.
Általában a lisztek E-,B-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot tartalmaznak. Sokszor beszélnek arról az emberek, hogy minden föld ki van már zsigerelve. A kizsigereléssel csak részben egyet. Egy jó gazda, akinek a megélhetését adja a föld, gondját is viseli, hogy évről évre termelhessen.
Magas minőség alatt azt értjük, hogy valóban jó minőségű búzából készültek a lisztek, szintetikumokat nem tartalmaznak, ezért az áruk nem igazán hasonlítható össze egy teljesen más paraméterekkel rendelkező termékkel.
A Király búza fajtanév, a nemesítő nevezte el Triticum Rex-nek. Olyan beltartalmi, sütőipari és termeléstechnológiai tulajdonságai vannak, ami miatt a legmagasabb minőségi kategóriába sorolható. Az ilyen minőségű búzát javító búzaként is alkalmazzák, ami annyit tesz, hogy a takarmány búzát étkezésre alkalmassá tehetik vele.
A félbarna liszt a malmi technológiából adódóan sötétebb, magasabb a hamu tartalma, nem két liszt keverékéből áll össze.
Minden lisztnek van ásványi anyag tartalma, a Király liszt, a Teljes kiőrlésű tönkölyliszt és a félbarna kenyérliszt ugyanúgy tartalmaz ásványi anyagokat.
 A BL lisztek szénhidrát tartalma 68-74 %
                     fehérje tartalma 10-12%
                    rost tartalma minimum 2* magasabb a hagyományos lisztekhez képest.


 


A Magyar Családellátó Szolgálat, 1,5 év előkészítés után, el kezdi forgalomba helyezni a kitűnő, Alföldön termesztett búzákból, alföldi malomban őrölt, saját márkás lisztjeit.
Célunk a természetes, adalékanyagmentes, igazi, régi-minőségi liszt újraélesztése.

   


Tetszik  

Ismertetők és megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal