Kosár


5 × 795 Ft.
3,975   Ft.


 

Szódabikarbóna 1kg

Szódabikarbóna 1kg
Ár: 390 Ft.
Mennyiség: 

A szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát) ősidők óta használt természetes tisztítószer.

Étkezési minőség.

A szódabikarbóna (NaHCO3) gyengén lúgos, meleg vízben jól oldódó anyag. Jó nedvszívó és szagtalanító. A savakat szén-dioxid felszabadulása közben semlegesíti. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok melléktermékeként keletkezik. A környezetre ártalmatlan.
Néhány ötlet a szódabikarbóna használatára:
1. A zsírfoltra öntsünk lobogó forró vizet, azután szórjunk rá száraz szódabikarbónát és súroljuk le.
2. A friss zsírfoltot szódabikarbónás vízzel töröljük le a bõrkárpitról, majd több réteg nedvszívó papírral itassuk fel a nedvességet.
3. Leégett étel maradványait eltüntethetjük, ha az edényben kevés vízbe kevert szódabikarbónát forralunk. Miután kihûlt, az edényt könnyedén kitisztíthatjuk.
4. A kávé- és teafoltot nedves szivacsra szórt szódabikarbónával könnyen eltávolíthatjuk.
5. Rozsdamentes acéledényt szintén tisztíthatunk szódabikarbónával.
6. A csempére tapadt makacs szennyezõdéseket nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsölhetjük le.
7. A hûtõgép tisztításához forró vízben oldott szódabikarbónát használjunk.
8. A sütõ kitisztításához szódabikarbóna és víz keverékébõl készítsünk pasztát, kenjük a még forró sütõ belsejére. Amikor megszáradt, tisztítsuk ki forró vízzel és kefével. Végül töröljük ki a sütõt egy púpos kanál szódabikarbóna és egy csésze víz keverékével.
9. A fürdõszobában a fényes felületeket szódabikarbónával, forró vízzel és erõs kefével súroljuk.
10. A benedvesített vécékagylóba szórjunk szódabikarbónát, majd csutakoljuk ki kefével.
11. 2-3 liter meleg vízben oldjunk fel egy csésze szódabikarbónát, ezzel mossuk lábunkat.
12. A szódabikarbóna kitûnõ izzadásgátló. Fürdés után még nyirkos bõrünket egy kis pamutdarabra tett szódabikarbónával töröljük át.

.További hasznos információ: http://www.stylemagazin.hu/hir/Szodabikarbona-a-mindentudo/9603/

   


Tetszik  

Ismertetők és megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal