csütörtök, 2015. december 10. 18:34 » Dobok
Szebbnél, szebb dobok! :-) Üdvözletem Minden Kedves Dobosnak, Tagnak! :-)
Ez az én kis Csillag-Dobom :-)

vasárnap, 2015. november 29. 12:08, Nézettség: 1068

"Jézus ekkor így szólt hozzá: „Menj el, a hited megtartott téged." (Mk 10,52)Bartimeust nem a hite gyógyította meg, hanem Jézus, de az Úr külön megemlíti Bartimeus hitét. Jelzőt is tesz elé: megtartó hit.Van másmilyen is? Van, sokféle hit van, szinte minden ember hisz valamiben. De a hitet a tartalma minősíti: mit hisz, kiben hisz valaki.

csütörtök, 2016. november 3. 16:30
NE HARAGUDJANAK FELRAKTAM ,,ÉS PROBALOK SEGITSÉGET KÉRNI!!tüzelö VÁSÁSRLÁSRA kérek segitséget!!Engedjétek meg, hogy bemutatkoztam, Varga Zoltánnak hívnak, 2 gyermekemmel és beteg feleségemmel Vadnán élünk, egy komfortos kis családi házban. Becsületes keresztény emberekként nehéz helyzetünkből csak a Jóisten segíthet nekünk, ezért is gondoltam Önökre! Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 23 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemet, Csillát gondozom (vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 vagy zola67@gmail.hu/butorlap fakéreg is jo 70 518 9043//vagy vargané szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 2576 6862

szombat, 2015. szeptember 26. 19:18, Nézettség: 1636

Míly kicsiny az ember, S míly végtelen az útja, öröklétű selymét csillagúton fonja. Idő, tér önmaga leple,Csak gondol, s elméje rabja,Míg lelkét karon karolja a karma.Indul s véget ér, Bölcsőfától kopjafáig ez a földi játszótér. Őröl, ha örli, Áld, ha áldja, Ő Isten, s sátán patrónája. Szűli, kit temetett, Zúg a felleg vitorlája, Ha kiterül a Tejút lavinája.

szombat, 2015. szeptember 12. 11:29, Nézettség: 500

Polonyi József Mária nap Minden élő és eltávozott Máriához Mária van, és nékemNagy hiányom van belőle.Nagymamám és Édesanyám,Anyósom és szép kis Arám,Unokatestvér, s sok Barát.Ők mind a volt jó Máriák.Remélem, hogy az az Égi,Ki Országunkat is megvédi,A Magyarok Máriája,Vigyáz rájuk, és nem bánja,Hogy mellette foglal helyet,E sok lélek, kit elnevezettKeresztanyja Máriának.

szerda, 2015. szeptember 2. 15:13, Nézettség: 2183

Kaptam egy receptet, még nem próbáltam, de biztosan ki fogom próbálni, mert nálunk gyakori probléma a köhögés és a torokfájás. Hűlés, megfázás, torok fájás, köhögés, nátha esetén, ha nem olyan komoly a baj,hogy orvoshoz kell rohannunk, jobban tesszük, ha természetes módszereket vesszük igénybe, hisz azok alig igényelnek anyagi ráfordítást is, és mégis csak természetes.

kedd, 2015. október 13. 04:03
Nagyon szuperul hangzik, kifogom probalni!
vasárnap, 2015. október 25. 05:16
Hát én most épp köhögök és jól jönne egy kis cukorka :) Meg is csinálom :)
vasárnap, 2015. november 29. 07:13
Ez tényleg jól hangzik! a kicsi fiamnam ki is próbálom, ugyanis a gyógyszertáras dolgokat nem szopogatja el..
péntek, 2015. július 3. 07:46
Ági kedves , kivánok Neked még sok-sok születésnapot,a szép családod körében! Kitartást és jó egésséget Temesvárrol!
péntek, 2015. július 3. 20:16
Köszönöm Károlybá! :-)
kedd, 2015. június 16. 15:11, Nézettség: 883

Szánter házi kenyere.

péntek, 2015. június 5. 14:15
X. Földgyógyító Dobünnep Istenmezeje - Június 12-13.
Lassan telítődnek a X. Földgyógyító Dobünnep programjai. Köszönettel tartozunk Istenmezeje Község Önkormányzatának -élükön Nagy Péter polgármester úrral-, hogy szeretettel befogadják rendezvényünket, sőt mi több, komoly támogatást is biztosítanak a zökkenőmentes kivitelezéshez. Ez évben is várjuk régi és új barátainkat, kedves ismerőseinket, minden érdeklődőt, aki velünk kíván tartani jubileumi rendezvényünk emelkedett pillanataiban.
Idén is biztosítunk lehetőséget a sátrazásra, bográcsozásra. Büfé és sörsátor is rendelkezésre fog állni. A rendezvény területe a Tarna patak mellett fekvő focipálya. 10 perc sétával elérhető az áldásosztó Jézus szobor, a közelmúltban felállított kettős kereszt, a Szent László fából faragott szobrát rejtő sziklakápolna, valamint a "Noé szőlője" védett sziklaképződmény.
A pénteki (koncert) nap fellépői:
18:00 Superego 3
19:30 Blackrose' Night
21:00 Romantikus Erőszak
23:00 Roncs Rt.
A szombati (megszentelt) nap várható programjai:
-Napbemutatás
-Kézműves foglalkozások gyerekeknek
-Fabatka játszóház
-Babszem Jankó Gyermekszínház: "Legényfogó"
-Kovács Kálmánné Nóri előadása: "Boldogasszony"
-Pitlu János nyelvkutató: "Küldetéstudat és a kettős kereszt"
-Nap Párducai Szabad Íjászcsapat bemutatója
-Dr. Varga Tibor történelemjogász: "Volt egyszer egy királyság" Szakrális magyar hatalom
-Regélő Fehér Táltos Dobcsoport koncertje
-Szittya Lovasíjászok bemutatója
-Jaja együttes megzenésített versekkel
-Kurul Dobosok koncert
-Szertűz - tűz és dobszertartás
-Közös zenélés, beszélgetés, borozgatás a tűz körül
https://hu-hu.facebook.com/501473016617764/photos/pcb.744174309014299/744170515681345/?type=1
kedd, 2015. október 27. 10:58
Gondolom jól sikerült a rendezvényetek. írhatnál róla pár szót.
Gondoltam, hogy Istenmezejéről írok ide néhány gondolatot.
Valamint belinklek egy képet arról a koronáról ill. diadémról amit ebben a kis faluban találtak régészek. A diadém jelenleg amerikai múzeumban látható.1865-ben késő bronzkori leleteket találtak a falu határában. A pilinyi műveltség vezető rétegéhez tartozott az az eltemetett előkelő férfi, akinek sírjába beletették a rangját jelző fejdíszét, egy nagyon szép bronzdiadémot. A koronaszerű föveg az emberi csontváz koponyáján volt, míg a nyak körül az ostreaféle kagylóból szépen faragva és simára csiszolva készült ujjnyi vastagságú gyöngyfüzér-szemek feküdtek.
péntek, 2015. május 15. 05:05 » A kígyó, a farkas és a sárkány
1Móz 1,31 - És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap.

Milyennek látom a világot? - Mint gyermek, akkor is szépnek láttam, amikor édesapám nem volt velünk. Nagyobbik testvérem kérdezte: "Hol van édesapánk?"
Édesanyám megsimogatta a fejünket, és az ő drága édesanyai hangján így nyugtatott minket: "Édesapátok kenyere keres"
"De sok kenyeret fog már keresni" - mondták nagyobbik testvéreim

Ezt a párbeszédet mostanában sokszor elmondja Édesanyám, 94. évébe lépően. Arra az időre emlékezik vissza, amikor Édesapámat internálták.
Hazafinak lenni, a hazában. Hitvallónak lenni, az egyházban.
Igen. Én a kettő között azonosságot fedeztem fel. Ne áltassuk magunkat. A Biblia is erre tanít. Mégis, maradok hazafi, és maradok hitvalló.
Mind a kettő szenvedést jelent, ha igazán akarjuk megélni.
Akkor válik gyönyörűséggé, széppé és jóvá az Isten által megteremtett világ, ha nem csak a gonoszok találnak egymásra, ha nem csak a gonoszok fognak össze a gonoszságra.
A világ akkor igazán szép, a világ akkor igazán jó,
- amikor a jók ráébrednek arra, hogy szükség egymást keresni. Amikor a jó hiányát érzi a jónak. Amikor a jók egymásra találnak.

Ehhez szükséges, hogy a fájdalom helyére elvigyen a lábunk. Igen, Jézus sírjához.
Meglepetésben lesz része ott mindenkinek. Az elárult, a főpapi udvarban arcul csapott, a negyedes fejedelem udvarában csodát és mutatványt nem mutató - hallgató, Pilátus előtt magát nem védő, a kereszten a 22. zsoltárt kiáltó Embernek Fia, Jézus, nem található meg a sírban. Nincsen ott, hanem feltámadott!
A Feltámadott Úr Krisztus Jézust megtalálva találjuk meg egymást, jó a jót, jók a jókat. Amikor elég sokan találjuk magunkat az üres sír előtt, és ismerjük fel egymást, akkor a kígyó, a farkas, és a sárkány is megszelídül.
Áldozó csütörtökről péntekre virradó hajnal van.
Akár csak azon a hajnalon, amikor " A hétnek első napján pedig jó reggel, a mikor még sötétes vala, odaméne Mária Magdaléna a sírhoz, és látá, hogy elvétetett a kő a sírról." ( Jn 20,1)
Édesanyámat sikerült fájdalmai mellett elnyugtatnom. Csönd van.
Összeteszem kezem azokért a keresztyénekért, akik a keresztyén világban készült fegyverek ropogása közben adnak hálát, egy-egy átélt, túlélt éjszaka után.
Sok templomban elhangzott ma: Jézus felment a mennybe. Nekem azért Itt dobog a szívemben Jézus mondata:
Lk 17,21 - Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.
Továbbra is keresem azokat, akik érzik, akik tudják, akik megtapasztalták és tovább is adják: "Isten országa ti bennetek van."

(B. Juhász Levente M.V.D.)
szerda, 2015. április 15. 09:51
Sok boldog születésnapot kivánok!
105 blog | 4 / 11 oldal