péntek, 2015. április 3. 18:07, Nézettség: 447

N A G Y C S Ü T Ö R T Ö K - 2012 =====================   Nagycsütörtök éjszakáján Csak - Úr Jézus kínhalálán Gyötrődik szívem és elmém Ő, Aki jött, valjon elmén? Már csak fustély van kezikben Kiktől tanult szép hitében Papi szolgák és katonák Az ’örömhírt’ ígyen hozzák? Papi Fejedelmek küldték Harminc ezüstért el űzték Hiába már – szakadt zacskó Harminc érme – szét...

kedd, 2015. március 24. 17:32
Mi változott


Hajnal volt.
Homály borította
még az udvart.
Ott feküdtem a fűbe
és próbáltam kitalálni
mi változott.
A ház.
Igen,ha beszélnének
a százéves falak.
Ezer sors titkát őrzik,
tehát ez nem változott.
A fák ...
Öreg tölgyek s fenyők,
a házzal együtt nőttek.
A csillagok ...
A Kis Göncölszekér
kitudja mióta ott áll
a fényes Tejút közepén.
Nem ...
Ezek nem változtak,
csak én ...
Gyerekből felnőtt lett,
úttalan utakon jártam,
de mindig haza találtam
s most itt fekszem ...
Az idő megállt körülöttem,
egy pillanat töredéke az
életem,ez változott.
Végre boldog lettem.
csütörtök, 2015. január 1. 11:27, Nézettség: 825

ÚJÉV NAPJÁN            Megérte ezt az évet is, Megérte a magyar haza: A vészes égen elborult, De nem esett le csillaga. Meg van vagdalva, vérzik a kezünk. De azért még elbírja fegyverünk,  S amerre vág, Ott hagyja fájó vérnyomát.

vasárnap, 2014. december 28. 11:12, Nézettség: 813

1. Ha a gyaloglás egészséges lenne, a postások örökké élnének. 2. A bálna úszik egész nap, csak halat eszik, vizet iszik, mégis kövér. 3. A teknősbéka nem szalad, nem úszik, nem ugrál, nem siet sehova, és 450 évig él. 4. A nyuszi szalad, ugrál és vegetáriánus, él 5 évet. Francba a  diétával és a sportolással ! 5.

péntek, 2014. december 26. 16:53, Nézettség: 837

Régen jártam itt. Akkor is karácsony volt mint most. A vendégjárás is meg volt.Az egyik unokám maradt csak itt. Elfáradtam úgy rendesen a napokban ezzel a sok készülődéssel. Nem nekem való már ez a sok talpalás. Azért annak nagyon örülök hogy mindenki meg volt elégedve mindennel. Ez kimondottan jólesett. Remélem tudok sűrűbben jönni ezután.

hétfő, 2014. október 20. 23:57, Nézettség: 938

Avagy hiába képzettség, hiába a gyakorlat, hiába az önéletrajz, hiába motivációs levél, hiába minden? A munkakeresés dzsungelében sokan, sokszor hiába döngettünk kapukat. meg se rezdült. Pedig volt tudás, tapasztalat, tenni akarás. Akkor vajon mi lehet az oka a sorozatos kudarcoknak. Ennek járunk most utána. Kedves sorstársaim, azt gondolom, eljött az ideje az egyenes beszédnek.

péntek, 2014. október 3. 15:16, Nézettség: 658

Hogyan nézett ki Bihar vármegye a XVI. század végén? Jakó Zsigmond : Bihar megye a török pusztítás előtt című könyvében megnézhetjük '

szombat, 2014. augusztus 23. 15:44, Nézettség: 943

Kicsit most mesélnék Nektek egy horvát közösség szokásairól, ünnepeikről. Hosszú évekig éltem egy ilyen kisközségben, lent az Ormánság szélén, a Dráva partján. Felsőszentmártonnak hívják, vagy ahogy ott mondják Martince.  Gyönyörű település, még most is visszahúz a szívem oda. Picinkét zárt közösség, nehezen fogadnak be bárkit is.

kedd, 2014. augusztus 12. 20:33, Nézettség: 445

Negyven lettem, sőt már múltam Ideje honfoglalni Hát elindultam...   Tavasszal vége lett a nagy pesti nyüzsinek. Pihi volt. Kényszerű, de el kellett fogadni. Tornához szokott agyam dolgozott, mit tegyen, mi volna jó, káposzta is kell meg a kecske is. Záporoztak az ötletek...  És közben pihentem.   Aztán valami furcsa ötlettől vezérelve eljutottam ide.

105 blog | 5 / 11 oldal