vasárnap, 2014. február 23. 12:19, Nézettség: 1153

Csak egy dolog van, ami mindig volt, Ami van, és ami örökké lesz. Ez a dolog a szeretet: A szeretet, amely teremtett, A szeretet, amely táplál, A szeretet, amely fenntartja Isten világegyetemét. A nagy szavak nem érnek semmit, Elszállnak, mint az őszi szél De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, Elkíséri az embert, amíg él.

vasárnap, 2014. február 16. 14:14, Nézettség: 775

NYÍRŐ JÓZSEF: FARKASOK       2014. FEBRUÁR 16. VASÁRNAP       Nyírő József: Farkasok   Az a nagy szégyen érte Rab Péter havasi pásztort, hogy egy évesforma szép szőke üszőborjú elveszett a keze alól. Valahová elbódorgott, s úgy látszik, a farkas elütötte.

szombat, 2014. február 8. 22:08, Nézettség: 1074

A fecskék fészeképítése, a terepszemle A színhely egy oszlopos folyosó, úgynevezett „ámbitus”, mely észak-déli végén egy rövidebb zárt folyosóban végződik. Az egész szőlővel van befuttatva. Az építkező fecske az itt Baranyában molnár-fecske néven ismert faj, Hasa és melle fehér, torkán nincs barna folt, lábai apró pihével benőve szép fehérek.

péntek, 2014. november 21. 23:16
Aranyos! Nagyon szívmelengető, amikor tavasszal megérkeznek. Szinte családtagokká válnak.
péntek, 2014. november 21. 23:52
Sík Sándor

Fecske

Két kezem közt remegő kis fecske,
Mint egy forró, pihegő szívecske.
Nyugodjál meg, kicsi lelkes állat,
Ne félj tőlem: jaj, dehogy is bántlak.

Hogyan is, hogy kezembe kerültél?
Nyitott ajtón be csak berepültél,
Idebent is kedvedre csapongtál:
De ki hogy jutsz innen, kis bolond, már?

Mámorában szédülő fejednek
Fejjel mentél az ablaküvegnek.
Föl nem érted, hogy ahol nincs semmi,
Hogy lehet ott akadálynak lenni?

Hogy ott, ahol látni való szemmel
A nagy semmi: nekimegy az ember
Valaminek, ami oly nagyon van,
Hogy az ember feje belekoppan.

De ne bánjad, a fejed se törjed,
Hiszen annyin emberek is, bölcsek...!
Hiszen így is te tanítol engem,
Hogy félve is, megbújsz a kezemben.

Pedig te még, kicsi, nem is sejted,
Hogy egy perc csak, és nyílik a rejtek,
Még csak egyszer hogy megsimogatlak,
S kettős szárnnyal kinyílik az ablak.

Így ni fecském, megcsókollak szépen,
Azután menj az Isten nevében.
Kinyílik a szabad ég feletted:
Szálljon akit szállni teremtettek.

péntek, 2014. január 10. 17:59, Nézettség: 1029

Útnak indult fecske, gólya,búcsúcsókot hint a nyár,minket újból hív a suli,csengőszóval visszavár.Mi már tudjuk, azért szeretjönni minden kisgyerek,mert amerre eddig jártak,ilyen csodák nincsenek.Betű-ország nyitogatjahétmérföldes ajtaját...csuda szépet mesél nektekminden hős, ki arra járt.S ott a számok rengetege,összeadás, kivonás...megtanulja a fortélyátgyorsan minden iskolás.

vasárnap, 2014. január 5. 00:22
Itt az új év,új jót hozzon,régi jóktól meg ne fosszon!De ha az új év jót nem is hozhat,vigye el a régi rosszat!Adjon az Isten boldog új esztendőt és szebb jövőt!
vasárnap, 2014. január 5. 00:38
Szebb jövőt! :-)
szerda, 2013. december 25. 03:45 » A D V E N T - 2013
Idén rádöbbentem egy valóságra.
Ajándék vagyunk mi magunk is. Ajándék az itthon létel. Ajándékok vagyunk egymás számára.
92 és fél éves Édesanyám - 8 éve nem lát, három éve kétszeres combcsont törés következtében teljesen mozgáskorlátozott.
Egy valami nincs számára korlátozva: a szellemisége, és a lelke.
Csel 2,17 - És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

Ó, kedves Karácsony Este!
Hogy mikor jössz, szívünk leste.
Mikor hozzánk beköszöntél,
Ajkainkról vidám dal kél.
Csillag száll a magas égre,
Azt hirdeti, azt ragyogja:
Ma született: a Jézuska!

írta: sasi Szabó Ilike 8 éves korában.
Elmondja: özvegy Juhász Bertalanné sz. sasi Szabó Ilona 92 éves korában.

Ezt a verset tavaly mondta el először. Amikor a reája borult sötétség és a helyhez kötöttség következtében a gondolatok belső világában kereste a Szent Estére való készülést.
Meg is jegyeztem akkor: Édesanyám, most vagyok 63 éves. Soha nem hallottam, hogy mondtad volna. Kilencvenkét éves korodig kellett várnom, hogy ezt a kincset megismerjem?

vasárnap, 2013. szeptember 22. 22:09, Nézettség: 1116

EDDIG ÚGY TUDTUK, HOGY CSAK A CITROMOT KELL NYALOGATNI. VOLT RÁK NINCS RÁK. AZ EGÉSZNEK CSAK EGY SZÉPSÉG HIBÁJA VAN, HOL VAN EBBEN A MAFFIÓZÓ GYÓGYSZERIPAR ULTRA PROFITJA?????? EZÉRT EZEKET A PANCSER MEGOLDÁSOKAT, NEM FOGJÁK AJÁNLANI, SŐT TÖRVÉNNYEL FOGJÁK TILTANI. Ajánlom figyelmetekbe.

kedd, 2013. szeptember 24. 15:06
Kedves András van idehaza orvos aki ajánlaná , de csakis kizárólag civilben, azonkívül arra azért felhívom a figyelmet mindenkinek , hogy semmi sem csodaszer , de a szervezet elvileg tökéletes csak mi " ba...arintjuk ,,el :( .
Annyi az egész , hogy be kell indítani a szervezet öngyógyító folyamatát amit mi emberek nagyon ügyesen leromboltunk és elnyomtunk önmagunkban .
Különben mindezek mellett azért a doki bácsiknak is szót kell fogadni , főleg ha khm,, ;) hehe . Na jó félre a viccet , nem szabad az orvosokat sem elutasítani elvégre , ha operációra kerül a sor nagyon jó sebészeink vannak ám .
kedd, 2013. szeptember 24. 16:54
Kedves Erika:)
"mi " ba...arintjuk ,,el ", igen ez így van. Aki még időben ébred anak sikerül helyrehozni, aki nem vagy nem is akar, annak ...............
A bükki füvesember előadásán mondta, hogy Pécsen most indult az orvosok számára gyógynövényes képzés. Remélhetőleg ők már nem csak gyógyszert írnak fel és nyitottabbak lesznek más megoldásokra is.
csütörtök, 2013. szeptember 26. 17:20
Mi is az a kemoterápia? Gyógyít vagy megöl?
TudnodKell | 2013-09-14
A kemoterápia lényege, hogy a beteget olyan gyógyszerekkel (sejtmérgekkel, citosztatikumokkal) kezelik, melyeknek meg kellene ölnie a rákos sejteket… de ez valóban működik?

tudnodkell.info/mi-is-az-a-kemoterapia-gyogyit-vagy-megol
szerda, 2013. szeptember 11. 15:42, Nézettség: 878

Akela és Szidi     Nyirkos, ködös novemberi délelőtt. A kolozsvári ószeren most is hullámzik a tömeg. Mindenki keres, néz kutat valami után. Van is itt annyi minden, hogy csak időd, türelmed legyen keresgélni. Zaj, hangos árukínálgatás, ricsaj teszi teljessé a piac színterét, hangulatát. Párommal, Dániellel, néha ki szoktunk járni ide.

hétfő, 2013. szeptember 9. 22:18, Nézettség: 985

Vajon valós veszedelem? Hiteltelenítés felsőfokon? Tollat azért ragadtam mert van egy szervezet ami megtéveszti az embereket. Ahogy végignéztem a videót megszólaltak bennem a harangok... akkor most mi van? Eddig tetszettek ezek a filmek, csak most ébredtem rá a manipulációra ami ebből az összeállításból csak úgy árad felénk. Márpedig ha megvezetnek azt nem tűrhetem szó nélkül.

hétfő, 2013. szeptember 9. 20:15, Nézettség: 900

Ki engem tagad Ki engem tagad, tagadjon hát meg, ha azzal valakit boldogabbá tesz, tagadja csókjaim, s azt hogy szeretett, mindent-mindent tagadjon, ami éltetett. De aki engem tagad, önmagát tagadja, önnön érzését, mely vágyait ringatta, s ha megtagadj azt is, ami abból áradt, nem lehet bűnére feloldó bocsánat.

105 blog | 7 / 11 oldal