Álmaink hatása életünkre

Álmaink világa földi életünk egyik meghatározó misztériuma.

Álmainkban az idő, a tér és az anyagiság korlátaitól megszabadulva mindent megélhetünk, találkozhatunk rég elhunyt szeretteinkkel, csodálatos időutazásokat tehetünk, akár ég és föld között repülve...

De mit közvetítenek felénk az álom képei, és e szimbolikus nyelv megfejthető-e? És ha megfejthető, mint ezt már sokan igazolták, lehet-e hasznunkra földi életünkben álmaink értelmezése? Minden bizonnyal igen, hiszen álmaink a maguk áttételes nyelvén diagnózist adnak valós életünkről, lelki és fizikai állapotunkról, figyelmeztetnek hibáinkra és gyengeségeinkre... Bizonyosan előbbre járhatnánk személyiségünk megismerésében és fejlesztésében, ha ezeket a pótolhatatlan információkat birtokba tudnánk venni és hasznosíthatnánk kitűzött életminőségünk megvalósítása érdekében...

"Valamikor, az elfelejtett korszakokban tárva-nyitva álltak a kapuk e két világ között, amelyek harmonikusan átszőtték egymást. Az ember életének nagy részét ma is az álom síkján tölti, amely minden titkok megoldását magában rejti. Érdemes tehát kiemelni és újjáépíteni a múlt vizeibe zuhant hidat a lélek és a test, a szintetikus látás és a logikai szemlélet között. Nem kevesebb történik ezáltal, mint hogy véges, nyomorúságos, vak esetlegességek között hányódó életünkhöz hozzácsatoljuk a végtelenség birodalmát."
(Szepes Mária)

Várom érdeklődők csatlakozását, megélt személyes élményeit és tapasztalatait, vagy csak véleményét, gondolatait a témával kapcsolatban... Saját élményeket, tapasztalatokat, gondolatokat esetleg rövid szakmai idézetekkel kiegészítve látok szívesen, elkerülendő komplett lexikonrészletek hivatkozási forrás nélküli idemásolását...

Adminisztrátor

 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Lehet tudatosan álmodni Bercik Melinda: Kedves Árpi bácsi! Nagyon örülök ennek a témának, mert mostanában nagyon foglalkoztat a tudatos álmodás. Még sajnos nem tudom.. Welser Gabriella: Ha nem is túl gyakran, de nálam többször előfordult a tudatos álom. Ha veszélyben voltam álmomban, s bántani akartak, mindig..
Létrehozva: hétfő, 2012. május 14. 12:08
utolsó válasz: hétfő, 2014. január 27. 19:06
Ys Kka Álmaink üzenete! Ys Kka: István,ez sajnos valamiért nem jelent meg az Ismerősök üzeneteknél De majd ki írom a falamra. Évekkel ezelőtt egy könyvben.. Ys Kka: Most viszont megjelent,úgyhogy aki akarja elolvashatja Valóban gyönyörű vers!..
Létrehozva: vasárnap, 2011. október 30. 19:52
utolsó válasz: kedd, 2011. december 13. 09:07
Szabó Sándor Pipo Álmaink,s azokról való beszámolók Gero Tibor: Neha legjobb a csoportbol "kivulrol benezni", s hagyni mindenkinek teret, onmagunknak pedig gondolkozasi idot!.. Ys Kka: Tibikém! Neked is maradt még tér:)...............Gondolkodjál nyugodtan,és átunna oszd meg velünk mit sütöttél ki:)))..
Létrehozva: vasárnap, 2011. október 30. 14:37
utolsó válasz: péntek, 2011. november 11. 08:49
Vajkai-Molnár István Szembenézés önmagunkkal... - vitaindító Vajkai-Molnár István: Kedves Ica, ez megint külön témát érdemelne, az értelem és érzelem kapcsolata, különös tekintettel az emberi kapcsolatokra, azon..
Létrehozva: vasárnap, 2011. október 30. 13:05
utolsó válasz: kedd, 2011. november 8. 16:46
Gero Tibor Almok...mert valami van mogotte!!!??? Vajkai-Molnár István: Üdv Neked, Pipo barátom, a Te csatlakozásodra is számítottam... Úgy látom, mégis csak lesz itt élet... Ami engem illet, én.. Szabó Sándor Pipo: István Barátom, köszönöm, jó hogy itt lehetek :) Említed a szimbolikus lenyomatot,ami szerint majd értelmezni fogom az álmaimat..
Létrehozva: vasárnap, 2011. október 30. 13:13
utolsó válasz: hétfő, 2011. október 31. 03:04