Szűz


Szűz

(augusztus 24-szeptember 23.)(macska-nyúl, föld)

Takarékoskodik az anyagiakkal és a maga erőivel is. Gondos, szorgoskodó mivoltában minden figyelmét az anyagi dolgokra irányítja, de az anyagot már nem őnmagáért becsüli, hanem mélyebb természetével igyekszik tisztába jönni, és igyekszik ismereteket szerezni, kifürkészni a dolgok mivoltát. Kutat, tapasztal és a megismerteket rendszerbe foglalja, hogy könnyebben áttekinthesse. De nemcsak az anyagot igyekszik megismerni, hanem az ember viszonyát is az anyaghoz, általában az anyagi létformát.

Gondolkozóvá, bölcselkedővé és vizsgálódóvá válva keresi mindezek értelmét, és az eredményeket mindig csak rendszerbe foglalja. Pontos, pedáns, kínosan ügyel a rendre és a tisztaságra. Rendet teremt a világ dolgaiban. A Szűz készségesen szolgál, alárendeli magát a felsőbbségnek, és erőit meggyőződéssel bocsájtja mások, irányító tekintélyek rendelkezésére. Ezért legjobban alárendelt állás, az alkalmazotti minőségben való munkálkodás felel meg természetének, ha pedig mégsem így történik, akkor legszivesebben magányosan, félrevonultan tevékenykedik.

Élénk értelem, jó felfogóképesség, beszéd- és íráskészség jellemzi. Leginkább olyan munkát végez, amely, aprólékos, sok figyelmet igényel. Igen alkalmas kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységekre. Jó családanya/apa, jószívű, segít másokon. Számítani lehet rá a bajban is. Jellemző rá a pedantéria, valamilyen életterületen minden Szűznél megjelenik. (Esetleg a tisztálkodást viszik túlzásba, vagy a ruháikat hajtogatják pedánsan...) Jó házigazda, jól főz és süt. Igen érzékeny típus, fejlett kritikai érzékkel. Szívesen bírál másokat, de sérelmezi, ha őt támadják. Ad a külső megjelenésre, ez alapján ítéli meg az embereket. Mindent racionálisan mérlegel. Sokat olvas, kiváló ajándék számára a könyv. Nagyon jó az emlékezete.

A Szűz lány: Magas növésű, jókedélyű, szemérmes és tiszta. Játékos kedvű, csak az okos, értelmes embereket szereti. Sok háborút vív közeli rokonaival, férjével. Nagy fájdalommal szüli gyermekét. Hajlamos a szembetegségekre, de az allergia is utoléri.

A Szűz fiú: Beteges, gyenge, ezért kicsit félénk, szemérmes. Később bátor, erélyes férfi lesz, a szegények védelmezője. A nőkkel nincs túl nagy szerencséje, többször nősül. Elég sokat pereskedik. Túléli a hatvanadik esztendejét.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. január 16. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 7,491 Kategória: Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
Előző cikk: Oroszlán Következő cikk: Mérleg


   







Tetszik  

Megjegyzések

Vass Krisztián Ádám
csütörtök, 2011. június 16. 18:22
"Szívesen bírál másokat, de sérelmezi, ha őt támadják. Ad a külső megjelenésre, ez alapján ítéli meg az embereket." Viszont ezzel nem értek egyet hisz én látom a ruha mögött az embert....és ha engem sérelmeznek elfogadom és csupán annyit mondok hogy igazad van,igyunk meg valamit...különben úgyis csak vita lenne a vége,mint ahogy mindig,jellemző az emberre nem tud engedni....



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: