Közérdekű információk

   

Majki program tervezése - folyamata
»
Majk Következő Skyp beszélgetés Június. 22. péntek 19:00   Időpont: Szeptember 7-8-9 (Péntek, Szombat, Vasárnap) Az eseményeknél jelentkezzetek, hogy lássuk mekorát kell szervezni, terjesszétek az ismerőseitek közt!!!! Lehetőségek: A héten voltam Majkon megbeszélni a lehetőségeket, nem csak a találkozó miatt, hanem új utat keresni az elveszett telekvásárlás helyett.
Magyar Állampolgárság - Előadás az egyszerűsített honosítási eljárásról.
Egyszerűsített honosítás »
Magyar Állampolgárság. Bencsik Zita, New Yorki vezető konzul asszony előadása az egyszerűsített honosítási eljárásról, a Chicagoi Református egyházban.
Az egyszerűsített honosítási eljárás elindításához szükséges iratok
Egyszerűsített honosítás »
Benyújtandó okiratok Állampolgársági kérelem (űrlap, a konzulátuson kell aláírni) Adatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez (űrlap, a konzulátuson kell aláírni) Adatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez (űrlap, a konzulátuson kell aláírni) Ha igényli:...
Demokrácia Központok elérhetőségei
Egyszerűsített honosítás »
Arad - EMNT Demokrácia Központ cím: 310023 Arad, Templom (Lucian Blaga) utca 2. szám ügyfélfogadás: hétfő és szerda: 11-19, kedd és csütörtök: 9-17, péntek: 9-14 - * -     Barót - EMNT Demokrácia Központ cím: 525100 Barót, Kossuth Lajos utca 152. szám ügyfélfogadás: hétfő-péntek: 10-16 - * - Bethlen - EMNT Demokrácia Központ cím: 425100 Bethlen, Park (Parcului) utca 1.
Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a törvény kapcsán elmondott beszéde
Egyszerűsített honosítás »
Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak, és minden magyarok, akik a rádió és a televízió közvetítése útján figyelemmel kísérik mai ülésünket itt a Magyar Köztársaság területén, a Kárpát-medencében és szétszóratva a nagyvilágban!Tisztelt Ház! A kettős állampolgárságról szóló törvény meghozatalának evidenciának kellene lennie, mert a Magyar Országgyűlésnek nem a...
Orbán Viktor: 2013 jobb évnek ígérkezik
Egyszerűsített honosítás »
A miniszterelnök szerint Magyarország ahogyan idén is képes volt arra, hogy IMF-megállapodás nélkül működtesse a gazdaság finanszírozását, úgy 2013-ban is képes lesz rá. A megállapodással persze könnyebb a finanszírozás, de anélkül is lehetséges - közölte Orbán Viktor kedden a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XI. plenáris ülésén, Budapesten.
1. Tájékoztató az egyszerűsített honosítási eljárásról
Egyszerűsített honosítás » Tájékoztató az eljárásról
T Á J É K O Z T A T Ó az egyszerűsített honosítási eljárás 2013. március 1-jétől hatályos új szabályairól   A Magyary Program Egyszerűsítési Program keretében a közigazgatás számos eljárása egyszerűsödik, egyúttal a lakossági ügyfelekre háruló adminisztratív terhek kisebb-nagyobb mértékben csökkennek.
2. A kérelem benyújtása
Egyszerűsített honosítás » Tájékoztató az eljárásról
Kérelmet bárki benyújthat, nemcsak az a személy aki megfelel az egyszerűsített honosítás/visszahonosítás törvényi feltételeinek. A korlátozottan cselekvőképes, illetőleg a cselekvőképtelen személy nevében a törvényes képviselője terjesztheti elő a kérelmet.
3. Névmódosítás
Egyszerűsített honosítás » Tájékoztató az eljárásról
A határon túli magyarok az egyszerűsített honosítási eljárással egyidejűleg kérhetik-    hogy saját vagy felmenőjük egykori magyar születési családi nevét viselhessék,-    többtagú születési családi névből egy vagy több tag, valamint születési és házassági névből a nemre utaló végződés vagy névelem elhagyását,-    utónevüknek magyar megfelelőjét.
4. A kérelem elbírálása
Egyszerűsített honosítás » Tájékoztató az eljárásról
A közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése alapján a kérelemről a köztársasági elnök dönt. A miniszter az előterjesztést a kérelemnek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz történő beérkezésétől számított három hónapon belül nyújtja be a köztársasági elnöknek.

63 cikk | 1 / 7 oldal