Közérdekű információk

   

A moldvai csángó magyaroknak nincs olyan papírjuk, amely arról szólna, hogy valamely ősük magyar állampolgár lett volna. Lesz-e valami könnyítés a számukra, vagy ők ebből is ki fognak maradni?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
A moldvai csángó magyaroknak nincs olyan papírjuk, amely arról szólna, hogy valamely ősük magyar állampolgár lett volna. Lesz-e valami könnyítés a számukra, vagy ők ebből is ki fognak maradni? A csángóknál ez valóban probléma, ezért a törvénybe az került bele, hogy elég a "magyarországi származás valószínűsítése.
Letelepedési eljáráshoz benyújtottam a felmenőim egykori magyar állampolgárságát igazoló anyakönyvi kivonatokat. Ezeket fel lehet használni ebben az eljárásban?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Letelepedési eljáráshoz benyújtottam a felmenőim egykori magyar állampolgárságát igazoló anyakönyvi kivonatokat.
Ki dönt a honosítási kérelem ügyében?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Ki dönt a honosítási kérelem ügyében? A közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése alapján a kérelemről a köztársasági elnök dönt.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Magyar hatóságok által kiállított kárpótlást megállapító határozat elfogadható? Nagyapám szovjet fogságban volt mint magyar katona, ez alapján kapott kárpótlási jegyet.
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Magyar hatóságok által kiállított kárpótlást megállapító határozat elfogadható? Nagyapám szovjet fogságban volt mint magyar katona, ez alapján kapott kárpótlási jegyet. Igen, teljes mértékig elfogadható ez a dokumentum is.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
A kérelemhez csatolt önéletrajznak milyen adatokat, információkat kell tartalmaznia?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
A kérelemhez csatolt önéletrajznak milyen adatokat, információkat kell tartalmaznia? Az önéletrajz tartalmazza a kérelmező életútjának legfontosabb állomásait születésétől napjainkig: a fontosabb személyes és a tanulmányok végzésével kapcsolatos adatokat, a családi körülményeket. Nem professzionális, szakmai önéletrajz az elvárás.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Megszerezhetem-e én is a magyar állampolgárságot az alapján, hogy a házastársam valamelyik felmenője magyar állampolgár volt?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Megszerezhetem-e én is a magyar állampolgárságot az alapján, hogy a házastársam valamelyik felmenője magyar állampolgár volt? Nem, az egyszerűsített honosítási eljárásban a házastársaknak külön-külön kell a törvényben előírt feltételeket, így a felmenő egykori magyar állampolgárságát is igazolniuk.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Elfogadhatóak-e a több nyelven kiállított anyakönyvi kivonatok hiteles magyar nyelvű fordítás nélkül?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Elfogadhatóak-e a több nyelven kiállított anyakönyvi kivonatok hiteles magyar nyelvű fordítás nélkül? Az állampolgársági törvény úgy rendelkezik, hogy az idegen nyelvű okiratokat – nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése vagy viszonossági gyakorlat hiányában – hiteles magyar nyelvű fordítással ellátva kell az állampolgársági kérelemhez csatolni.
 
Egyszerűsített honosítás » Letölthető dokumentumok
Honosítási- visszahonosítási kérelemAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.§-a alapjánAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.
 
Egyszerűsített honosítás » Letölthető dokumentumok
Honosítási - visszahonosítási kérelemNévmódosítás iránti kérelemAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.§-a alapjánAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.
Álmos Király Televizió
News »

63 cikk | 5 / 7 oldal