Közérdekű információk - Legolvasottabb cikkek

   

Az egyszerűsített honosítási eljárás elindításához szükséges iratok
Egyszerűsített honosítás »
Benyújtandó okiratok Állampolgársági kérelem (űrlap, a konzulátuson kell aláírni) Adatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez (űrlap, a konzulátuson kell aláírni) Adatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez (űrlap, a konzulátuson kell aláírni) Ha igényli:...
Demokrácia Központok elérhetőségei
Egyszerűsített honosítás »
Arad - EMNT Demokrácia Központ cím: 310023 Arad, Templom (Lucian Blaga) utca 2. szám ügyfélfogadás: hétfő és szerda: 11-19, kedd és csütörtök: 9-17, péntek: 9-14 - * -     Barót - EMNT Demokrácia Központ cím: 525100 Barót, Kossuth Lajos utca 152. szám ügyfélfogadás: hétfő-péntek: 10-16 - * - Bethlen - EMNT Demokrácia Központ cím: 425100 Bethlen, Park (Parcului) utca 1.
Magyar Állampolgárság - Előadás az egyszerűsített honosítási eljárásról.
Egyszerűsített honosítás »
Magyar Állampolgárság. Bencsik Zita, New Yorki vezető konzul asszony előadása az egyszerűsített honosítási eljárásról, a Chicagoi Református egyházban.
A kérelemhez csatolt önéletrajznak milyen adatokat, információkat kell tartalmaznia?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
A kérelemhez csatolt önéletrajznak milyen adatokat, információkat kell tartalmaznia? Az önéletrajz tartalmazza a kérelmező életútjának legfontosabb állomásait születésétől napjainkig: a fontosabb személyes és a tanulmányok végzésével kapcsolatos adatokat, a családi körülményeket. Nem professzionális, szakmai önéletrajz az elvárás.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
2. A kérelem benyújtása
Egyszerűsített honosítás » Tájékoztató az eljárásról
Kérelmet bárki benyújthat, nemcsak az a személy aki megfelel az egyszerűsített honosítás/visszahonosítás törvényi feltételeinek. A korlátozottan cselekvőképes, illetőleg a cselekvőképtelen személy nevében a törvényes képviselője terjesztheti elő a kérelmet.
 
Egyszerűsített honosítás » Letölthető dokumentumok
Honosítási - visszahonosítási kérelemNévmódosítás iránti kérelemAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.§-a alapjánAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.
Kapok magyar útlevelet is az eskütétellel egyidejűleg?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Kapok magyar útlevelet is az eskütétellel egyidejűleg?   A magyar állampolgárság megszerzése nem jelenti automatikusan a magyar útlevél megszerzését. A magyar útlevél igénylésének előfeltétele a magyar állampolgárság, tehát az útlevelet csak akkor lehet külön eljárásban igényelni, ha a kérelmező már magyar állampolgár (megkapta a honosítási okiratot és letette az esküt).
4. A kérelem elbírálása
Egyszerűsített honosítás » Tájékoztató az eljárásról
A közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése alapján a kérelemről a köztársasági elnök dönt. A miniszter az előterjesztést a kérelemnek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz történő beérkezésétől számított három hónapon belül nyújtja be a köztársasági elnöknek.
 
Egyszerűsített honosítás » Letölthető dokumentumok
Honosítási- visszahonosítási kérelemAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt házasságának hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.§-a alapjánAdatlap a honosított, visszahonosított személyek külföldön történt születésének hazai anyakönyvezéséhez a 125/1993.(IX.22.) Korm. rendelet 3/A.
7. Benyújtandó okiratok
Egyszerűsített honosítás » Tájékoztató az eljárásról
Az állampolgársági kérelem mellett a kérelmezőnek be kell nyújtani a születési anyakönyvi kivonatát és a családi állapotát igazoló okiratokat (1) (házassági anyakönyvi kivonat, válást igazoló dokumentum, stb.

63 cikk | 1 / 7 oldal