Közérdekű információk - Legolvasottabb cikkek

   

A moldvai csángó magyaroknak nincs olyan papírjuk, amely arról szólna, hogy valamely ősük magyar állampolgár lett volna. Lesz-e valami könnyítés a számukra, vagy ők ebből is ki fognak maradni?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
A moldvai csángó magyaroknak nincs olyan papírjuk, amely arról szólna, hogy valamely ősük magyar állampolgár lett volna. Lesz-e valami könnyítés a számukra, vagy ők ebből is ki fognak maradni? A csángóknál ez valóban probléma, ezért a törvénybe az került bele, hogy elég a "magyarországi származás valószínűsítése.
MAJK, MagyarVagyok tábor - Terület vásárlás. Első lépés
News »
2011ben találkoztunk, (a MOGY után) Majk-on.Mindenkinek nagyon tetszett, mivel nyugtató, gyönyörű, kellemes tájra akadtunk. Kiderült, hogy Majk, zarándokhely mellett van is eladó egy kis földrész. egymillió forintért. 1.000.000 forintért. Jó lenne ezt közösen megvenni, Ajánlotta Edith néni, és ott táborokat, rendezvényeket szervezni, gazdálkodni, stb.
 
News »
A Földművelésügyi Minisztérium sajtóközleménye, 2014. október 21. Az osztrákok, miközben haszonélvezetre hivatkoznak, tulajdonjogi igényeket támasztanak  Az új magyar földtörvény kiállta a szakítópróbát – kezdte ma reggeli beszélgetését Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádió műsorában.
 
News »
  Háztartásonként akár 67 ezret is költünk karácsonyi ajándékra, akár hitel felvételével is   A megkérdezettek közel harmada novemberben kezdi el a karácsonyi ajándékok beszerzését, és áltagosan 7 személyt ajándékoznak meg.
Szavazhatok, ha megszerzem a magyar állampolgárságot?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Szavazhatok, ha megszerzem a magyar állampolgárságot? Nem, a magyar állampolgársággal nem jár automatikusan együtt a szavazati jog. A választásokon való részvételhez magyarországi bejegyzett lakóhely is szükséges.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Jár a magyar állampolgársággal a Magyar Köztársaság konzuli védelme?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Jár a magyar állampolgársággal a Magyar Köztársaság konzuli védelme? Főszabály szerint igen, azonban abban az országban, amelynek Ön szintén állampolgára, ez nem érvényes, azaz ott a Magyar Köztársaság nem nyújthat hivatalos konzuli védelmet.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
 
News »
Fokozott megterhelést jelent a munkavállalóknak az év végi hajrá   Az év utolsó hónapja a legtöbb foglalkoztatási ágazatban kiemelt pszichoszociális kockázatot jelent a munkavállalók, ezen belül is elsősorban a családos nők számára, szól a Nemzeti Fókuszpont Vezető iroda közleménye.
Mennyivel lett egyszerűbb az eljárás?
Egyszerűsített honosítás » Gyakran ismételt kérdések
Mennyivel lett egyszerűbb az eljárás? Nem kell Magyarországon letelepedni a magyar állampolgárság megszerzéséhez, nem kell állampolgársági vizsgát tenni, elegendő a magyar nyelv ismerete és nem kell a magyarországi lakóhelyet és megélhetést igazolni.Forrás: allampolgarsag.gov.hu
Chicago EB5 Visa Assistance Center Opens
News »
EB-5 program means $500,000 investment is a path to a U.S. visa CHICAGO, Oct. 11, 2013 /PRNewswire-iReach/ --  Individuals and families willing to invest $500,000 to create jobs in the U.S. now have an assistance program in Chicago to help navigate people through the EB-5 immigration process and earn a visa to America. The Chicago EB5 Visa Assistance Center – at www.
Isten hozta Chicágóban!
News »
Isten hozta Chicágóban! Azoknak, akik tüntetéssel, forgalmi dugóval, netán viharos időjárással riogattak bennünket május harmadik vasárnapjára, nem lett igazuk, mert ezen a reggelen felénk senki nem demonstrált, meglepő módon közlekedni is lehetett és hét ágra sütött a nap.

63 cikk | 6 / 7 oldal