Magyar hírességek

   

Badar Tibor
Képzőművészek » Festőművészek
Badar Tibor 1965-ben született Mezőtúron. 2002 óta foglalkozik festészettel. Központi témái a világ, a világmindenség és a női test.
Baditz Balázs
Képzőművészek » Festőművészek
1948-ban született Dégen. Rajztanári diplomát a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett. Tájképein, városrészletein a legjobb impresszionista és nagybányai jegyek fedezhetőek fel, átszűrve a Baditz Balázs sajátos látásmódján. Képei megtalálhatóak Kanadától az USÁ-n át Dél-Afrikáig különböző magángyűjteményekben.
Baditz Ottó
Képzőművészek » Festőművészek
Baditz Ottó, szentkirályszabadjai (Tótkeresztúr, 1849. március 19. – Magyarkeresztúr, 1936. április 21.) festőművész.   Életpályája Az 1860-as évek második felében a pozsonyi jogakadémia hallgatója volt, egyúttal Sopronban Steinacker Károlytól festészetet tanult. Jogi diplomájának megszerzése után Eötvös Lajos biztatására felsőfokú művészeti tanulmányokba kezdett.
Bagó-Obrusánszki Tíria
Képzőművészek » Festőművészek
A földön hulló filmcsillagokat figyelve jöttem rá, hogy mégis szárnyal a fantázia a látóhatár mezsgyéjén, mikor a hóban csúszva fedezed fel az elrepülő idő vasfogát az elmédben. S ha a nap most újra lefekszik, a zene fájni kezd az örömteli szívekben, ha piros a nyolcnegyed a lábad szárán.
Bágyi Zsuzsanna
Képzőművészek » Festőművészek
Magyar vagyok, szekszárdi. A szemetet nem engedem magamhoz, semmilyen szinten. Büszke vagyok a hazámra, és nemzetem olyan tagjaira, akik teszik a dolgukat, tudásuk legjavával. Az idős emberekben látom és tisztelem a saját szüleimet. Minden fiatalban és kisgyermekben a sajátjaimat óvom. A tisztán látó, élő férfinak naponta kérek erőt az imámban.
Baji Miklós Zoltán ( BMZ )
Képzőművészek » Festőművészek
Baji Miklós Zoltán (Békés, 1961. december 2. – ) autodidakta performer, szobrász, festő, grafikus. A változatos műfajokban dolgozó (intermédia, totális média, neo-body art) művészre a bécsi akcionizmus, Hajas Tibor és Monty Cantsin (Kántor István) neoizmuisa ugyanúgy hatott.
Bajkó Attila
Képzőművészek » Festőművészek
http://www.magyarvagyok.com/13963/Bajko-Attila/   Csikszeredában nevelkedtem édesapám fajállatok szelektálásaval foglalkozott, s ott két kis hegyi lovat nyargaltam szőrén. Minden kiscsikós szekerest(kocsist) leállítottam az úton, hogy megkérdezzem mennyi pénzt kell még gyűjtenem, hogy enyém lehessen a csikó.
Bajor (Bayer) Ágost
Képzőművészek » Festőművészek
festő, grafikus Esztergom, 1892 - 1958, Esztergom   Tanulmányait a Képzőművészeti főiskolán végezte, mesterei Zemplényi Tivadar és Olgyai Viktor voltak. Többször járt Olaszországban tanulmányúton. Naturalista portrékat és tájképeket festett, de akvarelleket és rézkarcokat is készített. Az 1930-as években vallásos témákat dolgozott fel, és megrendelésre freskókat is festett.
Bak Imre
Képzőművészek » Festőművészek
Bak Imre (Budapest, 1939. július 5.) Munkácsy Mihály-díjas és Kossuth-díjas magyar festő.Festményei eredendően geometrikus szerkezetűek, az 1990-es évektől már építészeti tagozatok strukturálják a képteret, amely egyre perspektivikusabb, racionálisabb és transzcendentálisabb, s egyre színesebb, derűsebb, kisugárzó hatású.
Bakacsi Lajos
Képzőművészek » Festőművészek
Bakacsi Lajos (Szeged, 1949. január 4.) magyar pedagógus, festő és grafikus. Édesapja végzettsége kereskedő, a Szegedi Textilművekből ment nyugdíjba. Édesanyja szakképezettsége fodrász.

1855 cikk | 12 / 186 oldal