Magyar hírességek

   

Bagó-Obrusánszki Tíria
Képzőművészek » Festőművészek
A földön hulló filmcsillagokat figyelve jöttem rá, hogy mégis szárnyal a fantázia a látóhatár mezsgyéjén, mikor a hóban csúszva fedezed fel az elrepülő idő vasfogát az elmédben. S ha a nap most újra lefekszik, a zene fájni kezd az örömteli szívekben, ha piros a nyolcnegyed a lábad szárán.
Bágyi Zsuzsanna
Képzőművészek » Festőművészek
Magyar vagyok, szekszárdi. A szemetet nem engedem magamhoz, semmilyen szinten. Büszke vagyok a hazámra, és nemzetem olyan tagjaira, akik teszik a dolgukat, tudásuk legjavával. Az idős emberekben látom és tisztelem a saját szüleimet. Minden fiatalban és kisgyermekben a sajátjaimat óvom. A tisztán látó, élő férfinak naponta kérek erőt az imámban.
Baji Miklós Zoltán ( BMZ )
Képzőművészek » Festőművészek
Baji Miklós Zoltán (Békés, 1961. december 2. – ) autodidakta performer, szobrász, festő, grafikus. A változatos műfajokban dolgozó (intermédia, totális média, neo-body art) művészre a bécsi akcionizmus, Hajas Tibor és Monty Cantsin (Kántor István) neoizmuisa ugyanúgy hatott.
Bajkó Attila
Képzőművészek » Festőművészek
http://www.magyarvagyok.com/13963/Bajko-Attila/   Csikszeredában nevelkedtem édesapám fajállatok szelektálásaval foglalkozott, s ott két kis hegyi lovat nyargaltam szőrén. Minden kiscsikós szekerest(kocsist) leállítottam az úton, hogy megkérdezzem mennyi pénzt kell még gyűjtenem, hogy enyém lehessen a csikó.
Bajor (Bayer) Ágost
Képzőművészek » Festőművészek
festő, grafikus Esztergom, 1892 - 1958, Esztergom   Tanulmányait a Képzőművészeti főiskolán végezte, mesterei Zemplényi Tivadar és Olgyai Viktor voltak. Többször járt Olaszországban tanulmányúton. Naturalista portrékat és tájképeket festett, de akvarelleket és rézkarcokat is készített. Az 1930-as években vallásos témákat dolgozott fel, és megrendelésre freskókat is festett.
Bak Imre
Képzőművészek » Festőművészek
Bak Imre (Budapest, 1939. július 5.) Munkácsy Mihály-díjas és Kossuth-díjas magyar festő.Festményei eredendően geometrikus szerkezetűek, az 1990-es évektől már építészeti tagozatok strukturálják a képteret, amely egyre perspektivikusabb, racionálisabb és transzcendentálisabb, s egyre színesebb, derűsebb, kisugárzó hatású.
Bakacsi Lajos
Képzőművészek » Festőművészek
Bakacsi Lajos (Szeged, 1949. január 4.) magyar pedagógus, festő és grafikus. Édesapja végzettsége kereskedő, a Szegedi Textilművekből ment nyugdíjba. Édesanyja szakképezettsége fodrász.
Bakos András
Képzőművészek » Festőművészek
Bakosi Mária
Képzőművészek » Festőművészek
A művésznő magáról:   Cegléden születtem, Tápiószelén élek a férjemmel. Pénzügyi végzettségem van, magánszorgalomból tanultam építészettörténetet. Festeni csak később kezdtem el. Mestereim Papp József nagykőrösi, Bota Ottó kolozsvári és Gál Zoltán farmosi festőművészek.
Bakoss Tibor
Képzőművészek » Festőművészek
(Nagykőrös, 1868. április 12 - Porrog, 1950. március 21.) Gyermekkorát Nagykőrösön töltötte, apja földbirtokos volt, korán meghalt. Bakoss a pesti rajztanárképző növendéke lett Bosznay István csurgói származású festőművésszel együtt, aki később a sógora is lett. Mindketten Madarász Viktor kedvencei voltak.

1760 cikk | 12 / 176 oldal