Magyar hírességek

   

Baky Győző
Képzőművészek » Festőművészek
festő, restaurátor (Budapest, 1902. augusztus 14.–Budapest, 1972. március 19.)   1920: La Grand Chaumière, Párizs, mestere: Baky Albert. A 20-as évek elején ment Párizsba, Degas műtermében is dolgozott. 1928-tól a Federation Française des Artistes tagja. 1934-42 között Tuniszban élt, a Bardo Archeológiai Múzeum főrestaurátora volt.
Baky Péter
Képzőművészek » Festőművészek
1977-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán. 1980-86 között elsősorban alkalmazott grafikusként dolgozott, 1986-92 között a szekszárdi Illyés Gyula Tanárképző Főiskolán tanított. Jelenleg a szekszárdi Művészetek Háza igazgatója, és a ferencvárosi Pincegaléria művészeti vezetője. 1979 óta kiállító művész.
Balázs Andor Gábor
Képzőművészek » Festőművészek
"1975-től élek Bonyhádon. Festészeti ismereteimet budapesti szabadiskolákban, majd autodidakta módon szereztem. Megélhetésemet ipari munkával biztosítottam, így meglehetős szabadságot éreztem a festés módja és tárgya szempontjából.Csoportos kiállításokon az 1960-as évektől veszek részt. Jelenlegi felfogásomat legjobban talán az V.
Balázs Anna
Képzőművészek » Festőművészek
  A művész magáról: A viharsarokban születtem, talán ezért is lett egész életem ennyire viharos.Két foggal jöttem a világra, mondták is az ismerősök: ez a kislány szerencsés lesz az életben. Hát ez a jóslás csak a későbbi életem szakaszára lett érvényes, mintsem az elsőre. A házasságaim nem sikerültek; pedig megpróbáltam háromszor is.
Balázs Imre Barna
Képzőművészek » Festőművészek
1976 március 26-án születtem Marosvásárhelyen.
Balázs János
Képzőművészek » Festőművészek
Balázs János cigány festőművész és költő (Alsókubin 1905. november 27. – Salgótarján 1977. március 18.) Gyerekkorában rajzolt, majd évtizedekre abbahagyta, és csak 63 évesen, 1968-ban kezdett el ismét dolgozni. Mágikus hatású műveiben belső víziói ötvöződnek a cigány mesék misztikus világával és a valóság elemeivel.
Balázs József
Képzőművészek » Festőművészek
A művész magáról:   1922-ben születtem, nyugalmazott pedagógus vagyok A pályám kezdetén realista, naturalista szellemben dolgoztam. Mostanában készült és tervezett műveimben kiemelt szerep jut a gondolati, etikai, morális elemeknek mert úgy érzem, bomló erkölcsű világunkban erre most igen nagy szükség van.
Balázs Mária
Képzőművészek » Festőművészek
/Tőzsérné/ Balázs Mária A művész magáról: 1954-ben születtem. Eredeti foglalkozásom építész technikus. Salgótarjánban élek családommal, férjemmel és két fiammal. A rajzolás, festés, kreativitás mindig közel állt hozzám. Fiatal koromban rendszeresen részt vettem rajzszakkörökön és művésztelepeken.
Balázs Péter
Képzőművészek » Festőművészek
(Magyarfenes, 1919. május 28. – Kolozsvár, 2003) magyar festő.   1919. május 28-án született Romániában, Kolozs megyében, Magyarfenesen. Édesapja Balázs István ácsmunkás, édesanyja Kis Ilona háziasszony. Az általános iskolát szülőfalujában végezte.
Bálint Árpád
Képzőművészek » Festőművészek
1870-ben született Tatatóvároson, főként állatképeket festett. Az 1930-as években hunyt el.

1760 cikk | 13 / 176 oldal