Magyar hírességek

   

Bakos András
Képzőművészek » Festőművészek
Bakosi Mária
Képzőművészek » Festőművészek
A művésznő magáról:   Cegléden születtem, Tápiószelén élek a férjemmel. Pénzügyi végzettségem van, magánszorgalomból tanultam építészettörténetet. Festeni csak később kezdtem el. Mestereim Papp József nagykőrösi, Bota Ottó kolozsvári és Gál Zoltán farmosi festőművészek.
Bakoss Tibor
Képzőművészek » Festőművészek
(Nagykőrös, 1868. április 12 - Porrog, 1950. március 21.) Gyermekkorát Nagykőrösön töltötte, apja földbirtokos volt, korán meghalt. Bakoss a pesti rajztanárképző növendéke lett Bosznay István csurgói származású festőművésszel együtt, aki később a sógora is lett. Mindketten Madarász Viktor kedvencei voltak.
Baky Győző
Képzőművészek » Festőművészek
festő, restaurátor (Budapest, 1902. augusztus 14.–Budapest, 1972. március 19.)   1920: La Grand Chaumière, Párizs, mestere: Baky Albert. A 20-as évek elején ment Párizsba, Degas műtermében is dolgozott. 1928-tól a Federation Française des Artistes tagja. 1934-42 között Tuniszban élt, a Bardo Archeológiai Múzeum főrestaurátora volt.
Baky Péter
Képzőművészek » Festőművészek
1977-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán. 1980-86 között elsősorban alkalmazott grafikusként dolgozott, 1986-92 között a szekszárdi Illyés Gyula Tanárképző Főiskolán tanított. Jelenleg a szekszárdi Művészetek Háza igazgatója, és a ferencvárosi Pincegaléria művészeti vezetője. 1979 óta kiállító művész.
Balázs Andor Gábor
Képzőművészek » Festőművészek
"1975-től élek Bonyhádon. Festészeti ismereteimet budapesti szabadiskolákban, majd autodidakta módon szereztem. Megélhetésemet ipari munkával biztosítottam, így meglehetős szabadságot éreztem a festés módja és tárgya szempontjából.Csoportos kiállításokon az 1960-as évektől veszek részt. Jelenlegi felfogásomat legjobban talán az V.
Balázs Anna
Képzőművészek » Festőművészek
  A művész magáról: A viharsarokban születtem, talán ezért is lett egész életem ennyire viharos.Két foggal jöttem a világra, mondták is az ismerősök: ez a kislány szerencsés lesz az életben. Hát ez a jóslás csak a későbbi életem szakaszára lett érvényes, mintsem az elsőre. A házasságaim nem sikerültek; pedig megpróbáltam háromszor is.
Balázs Imre Barna
Képzőművészek » Festőművészek
1976 március 26-án születtem Marosvásárhelyen.
Balázs János
Képzőművészek » Festőművészek
Balázs János cigány festőművész és költő (Alsókubin 1905. november 27. – Salgótarján 1977. március 18.) Gyerekkorában rajzolt, majd évtizedekre abbahagyta, és csak 63 évesen, 1968-ban kezdett el ismét dolgozni. Mágikus hatású műveiben belső víziói ötvöződnek a cigány mesék misztikus világával és a valóság elemeivel.
Balázs József
Képzőművészek » Festőművészek
A művész magáról:   1922-ben születtem, nyugalmazott pedagógus vagyok A pályám kezdetén realista, naturalista szellemben dolgoztam. Mostanában készült és tervezett műveimben kiemelt szerep jut a gondolati, etikai, morális elemeknek mert úgy érzem, bomló erkölcsű világunkban erre most igen nagy szükség van.

1855 cikk | 13 / 186 oldal