Magyar hírességek - Képzőművészek

   

Balogh Gábor
Festőművészek
Balogh Gábor különösebb előképzettség nélkül kezdett el festeni. Először azért festett, mert alkotó vágya hajtotta, majd azért mert egy különös meditációs állapothoz hasonlított a festés. Ez a csupa pozitív energia adja az erőt az élethez, és ez az életvitel ad erőt a léthez. A pont és a vonal magában hordozza a kört és a görbét.
Balogh János
Festőművészek
„..A forma anyagában lévő szerkezeti tulajdonságok jelzik az alakítás lehetőségét.” (Lissák György: A formáról)   Balogh János a Dési Huber-, a VASAS-, és a MÁV képzőmuvészeti szabadiskoláiban, valamint Tapolcsányi Boldizsár festőmûvész útmutatásai alapján sajátította el a rajzolás és festés alapelemeit.
Balogh Jenő
Festőművészek
"Mit számít az, ha embernek hívnak is?Valódi lényem a lélek, a szeretet,Az egész Föld az otthonom;S az Univerzum a szülőhazám....A szeretet útját egyedül kezdtem elHittel s lelkesedéssel eltelten,Minden lépésnél utazók csatlakoztak hozzámS máris karavánná alakultunk át."(Darshan Singh)  Balogh Jenő festőművész vagyok.
Balogh Patrik
Festőművészek
1978 márciusában születtem Sopronban. Aztán 2 éves koromba leköltöztünk Sopronból vidékre Lövőre. Majd ahogy az lenni szokott (legalábbis emberi teremtményeknél )óvodába ,majd iskolába kezdtem járni,az iskolai éveim alatt egészen pontosan 3. nyarán(napra pontosan nem emlékszem)szembesültem ama képességemmel, hogy egész jól tudok rajzolni.
Baloghy György
Festőművészek
Baloghy György (angolul George Baloghy, Budapest, 1950. április 20.) új-zélandi magyar festőművész.   Hét évesen, az 1956-os forradalom után érkezett családjával Új-Zélandra. Az aucklandi St Peter's College-ba járt, majd 1977-ben szerezte meg diplomáját az Aucklandi Egyetem Elam School of Fine Arts szépművészeti szakán.
Baltazisz Brigitta
Festőművészek
A művész magáról:    1973-ban születtem Budapesten. Évekig a fotózás volt nekem az önkifejezés legfõbb tárgya. Imádom a délutáni meleg fényt, a viharra készülõ borús eget, a vizet, fákat, állatokat, egyszóval a természetet minden szívmelengetõ és “mogorva” formájában.
Balter József
Festőművészek
Vanyolán, a Bakony lábánál fekvő faluban nőttem fel. A karnyújtásnyira lévő erdők és mezők már gyermekkoromban elém tárták szépségeiket. Ezzel együtt erősödött bennem a vágy, hogy életemet a képzőművészetnek szenteljem. A természet csodálata és az alkotás szenvedélye időközben ötvöződött bennem, és ezek a szépségek váltak műveim ihletőjévé.
Bálványos Huba
Festőművészek
grafikus1956–1962: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mesterei voltak: Ék Sándor, Pap Gyula, Raszler Károly, Szőnyi István. 1963-tól 1972-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskolán (ábrázoló geometriát) tanított, 1977-től a budapesti Tanítóképző Főiskolán a Vizuális Nevelési Tanszék vezetője volt (1989-től). A vizuális nevelés tárgykörében számos publikációja jelent meg (pl.
Balzam Rózsa
Festőművészek
A művész magáról:   Becsén (Vajdaság) születtem 1942-ben. Festészettel 1993 óta foglalkozom aktívan. Azóta részt vettem különbözo müvésztelepek munkájában. Kiállítottam több közös kiállításon, melyeken megkaptam a szakzsüri elismeréseit. Foleg olajjal dolgozom, vászonra vagy farostra ragasztott vászonra.
Bán Béla
Festőművészek
(1909, Budapest - 1972, Tel Aviv)   Festő, főiskolai tanár, a Szocialista Képzőművészek Csoportja, majd az Európai Iskola tagja. Az Iparművészeti Iskola elvégzése után Rudnay Gyula tanítványa volt a Képzőművészeti Főiskolán.

1379 cikk | 15 / 138 oldal