Kovács Zoltán


Kovács Zoltán

... 1972-ben Egerben születtem.

1990-ben a középiskola végeztével az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola rajz szakán folytattam tanulmányaimat. 1995-ben diplomám megszerzése után, mesterem Kishonthy Jenő alapította képzőművészeti körben folytattam festészeti, művészeti elmélyülésem, felkészülésem.

Ettől kezdve társaimmal rendszeresen jelentünk meg az egri és budapesti közönség előtt.

1997-től tanárunk - kezünket eleresztve - saját művészeti fejlődésünk útjára bízott.

Az 1998-99-es tanévben az egri Neumann János Gimnáziumban adhattam tovább a diákságnak azokat a művészeti felismeréseket, gondolatokat, melyek lelkemet is olyannyira befolyásolták.

Változást hozott életemben, hogy 2000 januárjától Tolna-Mözsre költöztem, s itt egy, az egritől egészen eltérő kulturális környezetbe cseppentem, mely erős hatással volt, van képeim témaválasztására is. Az ember egyéni mitológiájától egyre inkább az univerzum, a nyugati kultúra annyira meghatározó gondolatai, az ember felé irányítottam figyelmemet.

A 2000-es évtől a szekszárdi I. Béla Gimnázium rajztanára vagyok. Egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy a kultúrában, a vizuális kultúrában is, igazán az tud missziót teljesíteni, aki nem kívülálló.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2015. október 15. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,711 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Kovács Tibor Következő cikk: Kozina Sándor

Forrás:
www.tolnaart.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: