Könyv István János


Könyv István János

Könyv István János grafikusművész vagyok, 1955-ben születtem Nagykanizsán.

Családommal Tolna megyében, Simontornya városában lakunk. Feleségem bőrdíszműves, kézműves, nagyobbik lányunk a B.G. F. Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Kommunikáció szakán másodéves hallgató, kisebbik lányunk a Pécsi Művészeti Szakközépiskola negyedikes tanulója, alkalmazott grafika tagozaton. Simontornyán a Könyv R.G. M. B. (reklám, grafika, marketing-PR-rendezvény szervezés stb.) magánvállalkozásomat vezetem.

Alapító tagja vagyok a Szabad Képző- és Iparművészek Országos Szövetségének, a Tolna Megyei Képző-és Iparművészek Egyesületnek, a Kanizsa Képző- és Iparművészek Stúdiónak, a Szabad Színjátszásért Országos Szövetségének.

1977-ben grafikai tervezője voltam a pákozdi 1848-as emlékmű köré tervezett honvédelmi parknak. Mintegy hatvan önálló és csoportos kiállításon szerepeltek grafikáim az ország jelentősebb városaiban és külföldön. Munkáim megtalálhatóak a Parlamentben, közintézményekben és magángyűjtőknél. 1995-ben ünnepeltem húszéves grafikusi pályám jubileumát retrospektív tárlat keretében a Simontornyai Vármúzeumban.

Szeretek kalandozni más művészeti műfajokban is. Rendszeres résztvevője vagyok a kapolcsi Művészetek Völgyének.

Több egyesület, civilszervezet társadalmi megbizatású vezetőségi tagja, segítőjeként igyekszem hasznos munkát végezni. A Duna -Sió Turisztikai Egyesületben a kulturális és rendezvény turizmus munkacsoport vezetője vagyok.

Hiszem, hogy az európai közösséghez közeledve felerősödik a Régiók szerepe, a régiókon belül a kultúra szerepe és azok megőrzése, fejlődési lehetősége.

Fontosnak tartom a kortárs művészetek, a hagyományőrző és régi mesterségek, a népművészet szereplői és a civilszervezetek összefogását, bemutatását.

Ezen gondolatiság jegyében, több hagyományteremtő rendezvény kitalálója és megvalósítója, művészeti vezetője voltam és vagyok a Dél-Dunántúli régióban.

Olyan rendezvényeké, melyek többfunkciós szerepükkel kisugárzó erővel bírtak és jó hatással vannak a turizmus és az idegenforgalom megélénkülésére.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2015. október 16. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,655 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Kontuly Béla Következő cikk: Könyv Kata

Forrás:
www.tolnaart.hu
konyvistvanjanos.5mp.eu


   
Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: