Homoki Gábor


Homoki Gábor

„Fontos, hogy ebben a rohanó világban rámutassak a környezetünkben azokra az apró csodákra, melyekre sokan figyelmet sem fordítanak”.

Homoki Gábor leginkább realista stílusban alkot, de közel áll hozzá az impresszionizmus és expresszionizmus is. Kedvenc témái a Tisza táj, az öreg házikók, utcaképek, csendéletek, a hit témái, a Krisztusi megváltás, az evangélium.

Színes, villódzó, élénk színű munkái szinte izzanak, mély érzelmi benyomást ébresztenek. A kontrazsúr, amit a művész előszeretettel alkalmaz, a határozott formák, a szokatlan szín kombinációk gondolkodásra késztetnek. Alkotásain felfedezhetőek a kerámiaművészetre jellemző stílusjegyek, a kompozíciós egyszerűség, a stilizáció, a dekorativitás.

Szuggesztív alkotóereje, keresztény hitvallása, lélekemelő önkifejezésmódján keresztül egyedi világot tár elénk.

Homoki Gábor festőművész 1977. május 10-én született a nagyszőlősi járásban, Tiszapéterfalván. A helyi középiskola elvégzése után 1994-ben felvételizett az ungvári Erdélyi Béla nevét viselő művészeti szakközépiskola kerámia szakára. Az időközben főiskolává minősített oktatási intézményben 2000-ben szerzett diplomát.

Tanulmányait követően visszatért szülőfalujába, ahol tanárként dolgozott az alapfokú művészeti iskola képzőművészeti szakosztályában. 2001-ben felvételt nyert a Lembergi Művészeti Akadémiára, kerámia szakra.

Az akadémia elvégzése után 2003-ban újra visszatért a Tiszapéterfalvi Művészeti Iskolába, jelenlegi munkahelyére, melynek 2004 óta az igazgatója.

2007.-től tagja a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közösségének, Munkácsy Mihály Képzőművészeti Egyesületének.

Kiállítások állandó résztvevője, alkotótáborok meghívott művésze.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2020. január 19. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 269 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Hollósy Simon Következő cikk: Hopp-Halász Károly

Forrás:
reveszimretarsasag.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: