Bene János


Bene János

Kaposváron születtem. A középiskolai tanulmányaim idején a Balázs János Képzőművészeti Körben Gerő Kázmértól és Ruisz Györgytől kaptam a művészeti képzést. Ezt követően a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szereztem tanári diplomát földrajz és rajz szakon. 1982-től foglalkozom általános iskolás gyerekekkel. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Somogyi Alkotóművészek Egyesületének.

Ugyanez évtől kezdődően vezettem városunk és Somogy megye általános iskolai rajztanárai- nak munkaközösségét, mellette 1994- től hat éven keresztül szaktanácsadóként segítettem a megye általános iskolai rajztanárainak munkáját.

Kezdeményezője voltam 1988- ban annak a jótékony célú kiállításnak, melyet a Kaposvári Galériában rendeztünk az erdélyi menekültek segélyezésére. Városi ember vagyok, de a város szélén lakom, a Zselic szomszédságában. Így megvan a napi kapcsolatom a természettel és nem városiasodtam el annyira, hogy a természet törvényeit ne látnám.

Emblématervezéstől az absztrakt alkotásig otthon érzem magam. Törekszem a lényeg kiemelésére, a harmónia keresésére. Akiknek tetszenek a képeim, talán pont ezt a harmóniát találják meg bennük. Ismerősek lehetnek képeim a NIMRÓD vadászújság, a Magyar Vadászlap hasábjairól, könyvillusztrációkról.

Az alkotótáborok közül – melyekben részt vehettem, ki kell emelni a Gemenci Erdő és Vadgazdaság Rt. szervezésében lebonyolításra kerülő táborokat. Selyei Nemzetközi Alkotótábort, a Keceli Alkotótábort.

Igyekeztem a megszerzett tudást továbbadni, így tíz ifjúsági alkotótábort szerveztem, kettőt Várdán, nyolcat Fonyódon, kiváló művészek közreműködésével. Úgy érzem, hogy utólag is figyelmet érdemel az a közös munka, mely összetartotta szellemiséggel ruházta fel ezt a tábort.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2020. február 2. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 485 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Bene Géza Következő cikk: Benedek Eszter

Forrás:
somogy.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: