Ádámffy Pál


Ádámffy Pál

 

A Czimra Gyula Általános Iskola biológia-rajz szakos tanára már 36 éve. Tanári diplomáját 1970-ben szerezte és még ez évben kezdett tanítani a Kép Utcai Általános Iskolában. Hűséges első iskolájához, amelyiknek már számtalan dicsőséget hozott tanítványai eredményeivel. Mindkét szaktárgyában kiválóan felkészült, jó előadókészséggel és természetes humorral megáldott pedagógus. Rajz-biológia szakos tanárként bár mindkét szakját tanítja, ízig-vérig művésztanár, s a színek, formák világában él igazán.

Több mint két évtizeden keresztül kerületi munkaközösségvezető volt, négy alkalommal tartott kerületi bemutatót, s minden évben megrendezte az iskolai és kerületi rajz szaktárgyi versenyt. Öt alkalommal rendezte és mutatta be a kerületi iskolák tanulóinak legjobb rajzait.

1973-80 között a Mezőgazdasági Múzeum országos pályázatain 6 első, 4 második, és 4 harmadik díjat szereztek tanítványai. Tehetséges diákjai nemzetközi díjakat kaptak. A külföldi Gyermekrajz-kiállítások közül Japán, India, Szovjetunió, Genf, Belgrád kiállításai szereztek az iskola számára érmeket. 1989-ben tanári munkájáért Miniszteri Dicséretet kapott. A Művészeti Vizuális Nevelés c. szakmai folyóiratban jelentek meg írásai.

Grafikáit és festményeit kerületi és budapesti kiállítótermekben gyakran láthattuk. Mester és tanítványai címmel először rendezte meg kerületünkben saját és művésszé lett egykori tehetséges diákjainak kiállítását. Szigorú erkölcsű, munkáját színvonalasan és igényesen végző pedagógus.

Díjazottjaink

Kerületünk története

Programok

Látnivalók

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. augusztus 21.
Nézettség: 1,366 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Ádám Zoltán Következő cikk: Adamis Gusztáv


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: