Alb Erzsébet


Alb Erzsébet

A művésznő magáról:

 

1951-ben születtem Kaposváron. Általános iskolámat is itt végeztem el. Már kora gyermekkoromban érdeklődtem a különböző művészetek iránt. Sokat rajzoltam, énekkarba jártam, és szerettem verset mondani. Nagyon szerettem a színházat, mozit. Tervem az volt, hogy divat és színházi jelmeztervező leszek.

Sajnos családi körülményeim nem engedték meg, hogy tovább tanuljak. Így a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző iskola elvégzése után, kozmetika-vegyi eladóként dolgoztam. Levelezőként elvégeztem a gimnáziumot és 1974-ben érettségi vizsgát tettem. 1972-ben, a Megyei Könyvtárban helyezkedtem el, előbb, mint könyvkötő, majd könyvtári raktáros lettem. 1976-ban férjhez mentem és egy kislányom született.

Ezidőben a művészetek iránti érdeklődésem a passzív műélvezetre redukálódott. Közben elváltam és teljes energiámat a gyermekem felnevelésére fordítottam. A Megyei Könyvtárat otthagyva jövedelmezőbb munkák után néztem. Másodállásban is dolgoztam, biztosítási és egyéb ügynökként. Ezekben az időkben a művészetről szinte teljesen megfeledkeztem.

1988-ban elvégeztem egy középfokú könyvtárosi tanfolyamot, és újra a könyvtárban dolgozom. 1997-ben férjhez mentem, és nagylányom miután elvégezte az egyetemet, kirepült a családi fészekből.

1999 novemberében megint kezembe vettem az elfeledett ceruzát. Előbb csak rajzolgattam, majd gondoltam, kipróbálom a festéket is. Elővettem nagylányom megmaradt iskolai festőszereit és nekiláttam….

.2001-ben született egy kislányom. A gyes alatt lehetőségem nyílott kibontakozni.

Most itt tartok. Tudom, nagyon sokat kell még tanulnom, de örülök, hogy megmutathatom Önöknek eddigi munkáimat, és előre is köszönöm érdeklődésüket.

Lukoviczkyné Alb Erzsébet


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. augusztus 22.
Nézettség: 1,383 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Alapfy Attila Következő cikk: Albert Zoltán


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: