Benedek Eszter


Benedek Eszter

Esztergomban születtem és jelenleg a várostól nem messze, egy Duna parti kis településen lakom. A közgazdasági szakközépiskola után először külkereskedelmet tanultam, majd a veszprémi Pannon Egyetemen végeztem közgazdászként. Szakterületem a turizmus, melynek köszönhetően az elmúlt években lehetőségem nyílt rengeteg érdekes embert megismerni. Számos magyarországi városba és külföldi országba eljuthattam. 

A szakmám mellett különösen nagy örömömet lelem a festészetben. Kiskorom óta szeretek rajzolni és festeni. Mióta az eszemet tudom a kedvenc állatom a ló. Már óvodás képeim témája is túlnyomórészt e csodálatos teremtmény. A lovak mellett az állatvilág megjelenítése vonz leginkább. Alkalmanként festek csendéletet, portrét vagy tájképet, de ezeket általában csak felkérésre, ritkán saját indíttatásból. Képzőművészeti végzettségem nincs, saját magam tanulom a rajzolást. Elsősorban akvarell technikával dolgozom, de szeretem a változatosságot és ezért szívesen használom a pasztellt és a színes ceruzát is. 2009 nyarán részt vettem Simon M. Veronika festőművésznő kurzusán, ahol megismerkedtem az olajfestészet alapjaival. A tanfolyam roppant érdekes volt, örülök a döntésemnek, hogy ezt a technikát képzett szakember segítségével próbáltam ki. 2010 nyarán következett a folytatás, amikor a haladó kurzust is elvégeztem, ahol többek között a olajfestészet késes technikáját is elsajátítottuk. A galériában megtalálod a kurzusokon készült festményeket.

Nagy megtiszteltetés ért, amikor 2009-ben az Alsónémedi Lovasnap főszervezője az én festményemet választotta a rendezvény népszerűsítésére. Szintén ebben az évben keresett meg a www.lovasok.hu weboldal főszerkesztője, hogy csatlakozzam a csapathoz és segítsem a munkájukat képzőművészeti tehetségemmel. Hatalmas öröm volt számomra, mikor kiderült, hogy én festhetem meg a „Hokalovi Lónevelde” internetes játék lógrafikáit. Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak köszönhetem, hogy életem nagy álma vált valóra, amikor elkezdtem lovagolni.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. augusztus 27.
Nézettség: 1,088 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Bene János Következő cikk: Benjamin Block


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: