Blinczinger Béla


Blinczinger Béla

„Magamban bíztam eleitől fogva

Ha semmije sincs, nem is kerül sokba

Ez az embernek "

(József Attila: Kész a leltár)

 

Régen születtem (1949). - Anyám a reneszánsz volt – (egy Raffaelo Santi nevű festő le is festett könyöklő gyermekangyalként, de ezt kevesen tudják rólam) - Apám egy németalföldi festő lehetett, talán William Claesz Heda, de lehet, hogy egy francia, Jean-Baptiste Chardin, ez bizonytalan, de ők közel állnak hozzám.

Sok iskolát kijártam, de többet kellett volna. A legtöbbet a legendás tudású Wessely Tibortól tanultam amikor az ARTEX-nek dolgoztunk. Azelőtt fotóztam. Tagja voltam az EU hírű Óbudai Fotóklubnak és a Budapesti Fotóklubnak. Számos díjat és elismerést szereztem, de miután kiderült, hogy számítógépen különb fotókat lehet készíteni, mint a természetben, abbahagytam a fotózást.  

Gyermekkorom óta festek, több-kevesebb szünettel. Kedvenc témáim a csendéletek- ezen belül is a tárgy, gyümölcs, fegyver…stb. csendéletek festése. Főleg fára és vászonra festek olajjal, de festettem már csempére, kőre, porcelánra is. Képeim a hazai és a külföldi műkereskedelem révén sok helyre eljutottak New Yorktól Londonig, Bécstől Mexicóvárosig. 2006-ban nagysikerű kiállításom volt a debreceni Havrics Galériában. Általában szabványméretre dolgozom, de a megrendelő igényeit maximálisan figyelembe veszem. Köszönöm, hogy elolvasta soraimat, tekintse meg az utóbbi időbe készült festményeimet.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. augusztus 28.
Nézettség: 746 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Blaski János Következő cikk: Bóc Sára


   Tetszik  

Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: