Bóc Sára


Bóc Sára

A számtalan kipróbált technika közül a legközelebb a festészet áll hozzám és csak utána következnek a többiek. Festés közben megszűnik számomra a világ, ilyenkor a színek a legfontosabbak, melyben kifejezhetem érzéseimet. Világéletemben a színek egymásra hatását kutattam. Azonban nem minden a színekből áll a festészetben, hiszen ez ennél sokkal összetettebb világ. Minden ecsetvonásra nagyon odafigyelek, hisz ettől függnek a festményeimen megjelenő érzelmek ábrázolása. Mint látják többféle stílus irányzatot mutatok be: kubizmus, impresszionizmus, szürreálizmus valamint romantika keveredik néhány már-már realista jellegű alkotásokkal együtt. Ami azonban mindegyikben közös: a színek összhangjai és ezeknek az erősödése. Az állandó témáim közül kiemelném a tájak és állatok a természeti környezethez viszonyított ábrázolását valamint a nonfiguratív alkotásokat, amelybe mégis becsempésztem kísérletszerűen figuratív formákat. Az utóbbi időben sokat foglalkoztam a szürrealista festők világával, ezek közül is elsősorban René Magritte festményein megjelenő ötleteivel. Az ő hatása számos kubista illetve szürrealista képemenfedezhető fel. Nem véletlenül választottam motoként az ő gondolatát. "A festményeim látható képek, semmit sem rejtenek; megidézik a titokzatosság szellemét... a titok sem jelent valami mást, a titok megismerhetetlen" (René Magritte) Érdeklődési területem továbbá a rajz (szén, tus), számítógépes grafika. Fotózás, festés (olaj, pasztell, akril, akvarell, porfesték, vásznon és karton. Plasztika, linómetszés, sokszorosító grafika. Ez utóbbiak közül találhatnak még egy-egy gyüjteményt az oldalon. Külön kiemelném az elektro art-ban található képeket, melyek elsősorban a szürrealista világot idéző alkotásokat találhatnak a manapság oly népszerű számítógépes grafika felhasználásával. Hogy melyik festészeti stílus áll igazán közel hozzám? .. azt önökre bízom.

 

Név: Dr. Rónainé Bóc Sára

Születési hely, idő: Budapest, 1981. november 30.

 

Iskolai végzettség:

2007. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Művészeti Karán (három éves) postgradualis rajztanári szak. Diplomamunkám: számítógépes grafika (Salvador Dali és René Magritte közös motívumaiból készítettem.) Munkámmal az évfolyamon első helyezést értem el.

2004. Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem vallástanári-szakán.

 

Képzőművészeti kiállítások

• Zila Kávéház 2010 szeptember

• PricewaterHouse székház 2010 július-augusztus

• Örökmozgó mozi 2010 május

• Katapult Kávéház 2008. szeptember

• Volvo Galéria 2008. augusztus

• Sukkoró Müvelődési Ház 2007. augusztus

• Berzsenyi Dániel Főiskola Művészeti Kar a 2007 –ben végzős diákjaival Szombathelyen 2007. májusában

• Café Vis Major 2007. március – áprilisában „Szemek fogságában” címmel

• „Összkép” címmel Szombathelyen évfolyamtársaimmal közös kiállítás 2006-ban

• Magyar Újságírók Országos Szövetsége székháza (MUOSZ) „Fényben és árnyékban” címmel 2006-ban

• Bálint Ház „A szívtől az érrendszerig” címmel 2002-ben

 

Képzőművészeti pályázatok

• A Holokauszt 60. évfordulójának emlékére a Közép-Kelet-európai Történelem és Társadalom Közalapítvány pályázatán 2004-ben II. díj.

• Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, pályázat a fasizmus ellen I díj. 2001.

• József Attilla Művelődési Ház rajz pályázat 2000-ben I díj.

 

Szakmai terület: rajz (szén, tus), számítógépes grafika (Image Ready, Photoshop, számítógépes rajztábla). Fotózás, festés (olaj, pasztell, akril, akvarell, porfesték, vásznon és karton. Plasztika, linómetszés, sokszorosító grafika.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. augusztus 28.
Nézettség: 1,151 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Blinczinger Béla Következő cikk: Bócsó Rozália


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: