Wéber József


Wéber József

1946-ban, Budapesten születtem. Iskoláimat is itt végeztem. A Kereskedelmi Szakiskolán, valamint a Közgazdasági Technikum Kereskedelmi Tagozatán végeztem. A Képcsarnok Vállalat Művészellátó Boltjában dolgoztam Budapesten. Olajfestékkel 12 éves korom óta festek. 1960-tól Vén Emil Kossuth-díjas festőművész szakkörébe jártam rajzolni és festeni. Őt tekintem tanítómnak és mesteremnek, tőle tanultam meg a színek szeretetét, az anyagok megismerését és a kezelését. A Művészboltban eltöltött inas évek alatt házhoz szállításokat is végeztem, így sok festő-társam műtermébe bepillanthattam, és mindenkitől tanulhattam egy kicsit. A Képcsarnok Vállalaton belül az ARTEX Csoportnak dolgoztam, és teljesítettem a megrendeléseiket. Ezúton képeim zöme a nyugati országokba került, még Kanadába is jutott belőlük. 1989-től megszűntek a rendszeres megrendeléseim, azóta magam értékesítem a képeimet. Képeimből számos vállalkozó, ügyvéd és orvos is vásárolt. Nagyméretű falfestményeket is készítettem, amelyek megtekinthetők Keszthelyen, a Panoptikumban. Képeimből számos megtalálható Pápán, a Hotel „Villa Classica” szobáiban, éttermében, dísztermében, és a Gróf Panzió és Söröző szobáiban is. A közelmúltban készült alkotásaimból néhány Érden, a „Festal” Étterem és Henessy Clubban került kihelyezésre, ahol meg is vásárolhatók az ott kiállított képeim.

Több kiállításom volt: Győrben, Csornán, Pápán, Ajkán, Veszprémben továbbá Békés megyében és sok községben, falvak kultúrházaiban. Ma már nyugdíjas vagyok. Sajnos súlyos betegségben szenvedek, de a festést, mint szenvedélyt nem adtam fel, és nem is kívánom abbahagyni. A folyamatos munkámhoz elengedhetetlen a folyamatos értékesítés, ezért vállalkozom megrendelések teljesítésére, és a külföldi és hazai művészek képeinek megfestésére is, amelyek engedélyezettek, akár lemezre, akár vászonra is.

Tevékenységemet nagyban segítik testvéreim is, akiknek ezúton is köszönetet mondok. A kedvenc témáim a tájképek, városrészletek, csendéletek és a vadászattal kapcsolatos jelenetek. Jelenleg Érden lakom és dolgozom. Kérem, a vásárlási szándékaikat, megrendeléseiket jelezzék.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. október 1. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,387 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Weber Henrik Következő cikk: Wechter Ákos

Forrás:
www.festomuvesz.hu


   







Tetszik 1 Nagy Piroska kedveli
Nagy Piroska





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: