Vámosi Tamás


Vámosi Tamás
Portréfesttés..., autófestés..., városfestés..., bohócfestés..., bohócfestő, autófestő, városfestő, portréfestő? Realista, szürrealista, hiperrealista? Kortárs-e? Talán egy skatulyában biztonságosabb, de az nem én lennék. Mindig úgy alakult, hogy amint az egyikkel foglalkoztam, egy idő után hiányzott a másik, és viszont. Ez mind én vagyok, így kerek a világ.
 
1966. Pécsett születtem, itt élek és alkotok.
1990. A még létező Képcsarnok Vállalatnál lezsűrizték három tájképemet - hamar el is adták. Ezek voltak az első sikerek.
1992. A siófoki Messenger Team művészeivel közös kiállítás Siófokon.
1994. Újabb közös tárlat Mohácson, szintén a Messenger-esekkel.
1994. Keszthely, FEK: Az első önálló kiállítás. Közben állandó fórumot biztosított Bánusz János Szigetváron az Oroszlán Étteremben. Ezúton is csókoltatom.
2000. Hosszú szünet után új, szürreális hangulatú, figurális képekkel tárlat a pécsi Bánkuti Galériában "Átutazó" címmel.
2002. "Atlantiszi hangok" címmel egy nagyobb szabású kiállítás a pécsi Parti Galériában egy francia úr, Daniel Chappaz jóvoltából, aki "mellesleg" gyűjtője is a képeimnek.
2002. Önálló tárlat rengeteg bohóc képpel és kedves emberekkel Dr. Fauszt Teréz és Schultz Ferenc fonyódi Feng Shui Képző és Iparművészet Galériájában.
2005. Önálló tárlat bohócokból Varga László pécsi Kortárs Galériájában.
2007. Önálló tárlat bohóc- és tájképekkel Dr. Fauszt Teréz és Schultz Ferenc fonyódi Feng Shui Képző és Iparművészet Galériájában.
2008. Önálló kiállítás hiperrealista festményekből a balatonszárszói Polgármesteri Hivatalban.
2010. március - Debrecen - László Ákos, Tiszavölgyi Ferenc és Vámosi Tamás "Városképek" című közös kiállítása a Havrics Galéria szervezésében.
2010. június - Maglód - "Mosoly-zene" című önálló kiállítás bohóc-festményekből a "Maglód a gyermekek városa" rendezvénysorozat keretében.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 31. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,435 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Valik-Zagyva Sándor Következő cikk: Vancsó Zotán

Forrás:
www.vamositamas.hu


   







Tetszik  




Képek


Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: